Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 23/03/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Μεγάλο κακό μας βρήκε. Αλλοίμονο μας!
Μεγάλη καταστροφή πλήττει τα μέλη μας. Όσο πάνε και αραιώνουν διότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να συνεχίσουν να είναι μέλη. Και τους καημένους έναν έναν τους αποστέλλουν στο πυρ το εξώτερο. Τους αποπέμπουν με την στάμπα του ...απόκληρου με την σφραγίδα του ...αποδιοπομπαίου, την ρετσινιά του αποτυχημένου! Τι εξαθλίωση! Τι ντροπή!
Από 1125 μέλη του συλλόγου, συγγνώμη, του κλαμπ, έχουν μείνει μόνο 793! Τι απέγιναν οι υπόλοιποι; Ποιο μαύρο σκοτάδι τους έχει φάει; Πού να βρίσκονται άραγε; Σε ποιο σκοτεινό δωμάτιο θα κλαίνε την μοίρα τους;
Η οικονομική κρίση χτύπησε και αυτούς. Και συνεχίζει να τους μειώνει. “Η παγκόσμια οικονομία δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από την οικονομική καταιγίδα. Δεν προκαλεί εντύπωση ότι οι εκατομμυριούχοι πλήττονται, μαζί με όλο τον κόσμο”, λέει ο Στιβ Φορμπς, διευθυντής του περιοδικού, που φέρει το όνομά του.
Το “κλαμπ των δισεκατομμυριούχων”, φαίνεται να συρρικνώνεται, καθώς ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στον πλανήτη μειώθηκε κατά 30%, εξαιτίας της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης. Είναι η πρώτη φορά, από το 2003, που ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων περιορίζεται. Το σύνολο των κεφαλαίων, τα οποία ελέγχονται από το αποκλειστικό αυτό κλαμπ έπεσαν από τα 4,4 τρισ. δολάρια, στα 2,4 τρισ. Στη Βρετανία, ο αριθμός δισεκατομμυριούχων υποχώρησε από 35 στους 25.
Η ειδικός της οικονομικής ανισότητας στο ινστιτούτο μελετών Economic Policy Institute, Χάιντι Σίρχολτς, λέει: “Η εξέλιξη αυτή δεν πρέπει να γίνει αφορμή για πανηγυρισμούς. Πρόκειται για σύμπτωμα σοβαρής οικονομικής κρίσης, που πλήττει τους πάντες και όχι μόνο τους βαθύπλουτους”.
Δηλαδή από δισεκατομμυριούχοι έγιναν απλώς εκατομμυριούχοι. Έτσι πάει! Και ο φτωχός έγινε φτωχότερος. Δηλαδή ποιος συνεχίζει να πεινάει; Οι πρώτοι αγοράζουν ποιο φτηνό χαβιάρι και σαμπάνια Ρόδου και όχι γαλλική; Μήπως απέλυσαν και μερικούς οικιακούς βοηθούς και από δέκα τους έκαναν πέντε; Κρίμα τους καημένους! Και ποιοι λογίζονται σαν καημένοι; Οι ...φτωχοί εκατομμυριούχοι ή οι απολυθέντες;
Και μέσα σε όλον αυτόν τον αχταρμά υπάρχει και μια μειοψηφία που πέτυχαν να πλουτίσουν ακόμη περισσότερο χάρη στην κρίση. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης κατάφερε να αυξήσει την περιουσία του κατά 5 δισ. δολάρια, στα 16 δισ. συνολικού κεφαλαίου, χάρη στην εξαγορά τμήματος του ομίλου του. Ο σεΐχης Μασούρ του Αμπού Ντάμπι, ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Μάντσεστερ Σίτι, είναι ένας από τους νεοεισερχόμενους στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων, ενώ στις τάξεις του ιδιότυπου “συλλόγου” ήρθε να προστεθεί και ο Μεξικανός μεγαλέμπορος ναρκωτικών, Χοακίν “Κοντούλης” Γκουζμάν.
Και τι απομένει για μας;
Μόνο ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου