Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ 31/03/2011

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ"  ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  31/03/2011


Σιγά σιγά μαθαίνουμε!
Διότι κάπου τα είχαμε μπερδεμένα. Σαν τα μαλλιά της τρελής ένα πράμα στο μυαλό μας. Πώς να τα βάλεις σε μια σειρά για να καταλάβεις  ποιος είμαι ποιος, τι είναι τι!
Σπρεντς, ΔΝΤ, οίκοι αξιολόγησης, δάνεια, τόκοι, πιστοληπτικές ικανότητες…. Έλεος… δεν τελειώσαμε οικονομικές σχολές ούτε στο σχολείο ασχοληθήκαμε με τα λογιστικά. Πολύ περισσότερο που αυτά δεν είναι απλή λογιστική. Εδώ στην απλή λογιστική μπερδευτήκαμε και τα βγάλαμε όλα μείον! Σε δυο απλές στήλες, έσοδα έξοδα, τα κάναμε μπάχαλο!
Άρχισε να φωνάζει το ΔΝΤ με τους οίκους αξιολόγησης που με δυο λόγια τους έχουν όλους γραμμένους και με τον τρόπο τους …κινούν τα νήματα των οικονομιών διαφόρων χωρών. Την μια βγαίνει ο ένας …οίκος και την άλλη βγαίνει ο άλλος. Και μπήγουν ακόμα πιο βαθιά το μαχαίρι προκαλώντας σεισμικές δονήσεις και στον ευρύτερο χώρο. Όσο να ’ναι η αναταραχή πιάνει όλο το …ευρωπαϊκό λεκανοπέδιο του πλανήτη.
Το συμπέρασμα είναι ότι ο πόλεμος καλά κρατεί και το ευρώ βρίσκεται σε πόλεμο. Βρέθηκαν κάνα δυο αδύναμοι κρίκοι και άρχισε να τρέμει και να ταρακουνιέται η αλυσίδα. Και να έχεις και μια Αγγέλα σαν την πάλαι ποτέ αγαπητή μας  Έλενα να …προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.
Και ακόμα δεν έχουμε καταλάβει αν η κρίση είναι αποκλειστικά δικό μας προνόμιο, αν εμείς τα έχουμε προκαλέσει όλα, αν είμαστε μέρος ενός παιχνιδιού με εμάς τα ανήθικα πειραματόζωα, αν είμαστε το κεντρικό πιόνι σε αυτήν την παρτίδα παιχνιδιού, αν… αν…
Κάπου, κάπως πάει να ξεφύγει ένα δύσοσμο άρωμα …εθνικής παλιγγενεσίας. Θέλει να ξεφύγει να απλωθεί;  Στέκεται διστακτικό για τα επόμενα βήματα; Θα προλάβει κανένα πυροσβεστικό όχημα ως από μηχανής θεός να σώσει την κατάσταση και να σβήσει τις φλόγες που προσπαθούν για λίγο οξυγόνο; Να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας στον Ύψιστο;
Πού στοχεύει ο ακήρυχτος πόλεμος Κομισιον – ΔΝΤ εναντίον οίκων …αξιολόγησης πέραν του Ατλαντικού;
Στο ότι η αξιολόγηση είναι καθαρά …πνευματικού χαρακτήρα και ζωτικής σημασίας για τις άκρως επικίνδυνες οικονομικές σκακιέρες!
Κα(η)μένα στρατιωτάκια μου!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου