Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 29/01/2010

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 29/01/2010


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Σαν να γίναμε πολλοί!
Για ανοίξτε κανένα παράθυρο να ανασάνουμε!
Πολύς κόσμος και ντουνιάς όσο αφορά στο πρόβλημα της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τα πάτρια εδάφη. Εφημερίδες, αναλυτές, οικονομολόγοι, εταιρίες, όλα μαζί ένα γαϊτανάκι που δηλώνει παρόν και άμεσα ενδιαφερόμενο για την τύχη τους.
Μέχρι και η μακρινή Κίνα μπήκε στο παιχνίδι είτε ηθελημένα είτε χωρίς να το θέλει. Γαλλική εφημερίδα παρουσιάζει σχέδιο υποστήριξης της χώρας από μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης που στην πορεία διαψεύδεται.
Σενάρια κυκλοφορούν για την δήθεν ή μελλοντική αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Ακολουθούν και πάλι διαψεύσεις.
Διαφορετικές ερμηνείες του προβλήματος και διαφορετικές απόψεις περί της καταστάσεως. Ενας ανελέητος πόλεμος ευρώ και δολαρίου υποβόσκει. Περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να εκδηλωθεί.
Πόλεμος δηλώσεων και αντιδηλώσεων μεταξύ εφημερίδων και οικονομολόγων των δύο ηπείρων εκείθεν και εντεύθεν του ατλαντικού!
Ηταν η κατάλληλη στιγμή για να αρπαχτεί η ευκαιρία από τα μαλλιά; Πρώτα η Ιρλανδία, ακολούθησε η Ελλάδα και έπονται Πορτογαλία και Ισπανία; Η Ισπανία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ευρωζώνη και όχι η Ελλάδα αναφωνεί διάσημος αμερικανός οικονομολόγος.
Η καταστροφή είναι πιο λογικό να έρθει από την Ισπανία, καταλήγει. Ευσεβείς και ανάλγητοι πόθοι! Μπορεί και κάτω από τις λεύκες!
Ό,τι και να είναι πάντως, το ξεκάθαρο είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα παιχνίδι κερδοσκοπίας στο οποίο εναγωνίως οι άμεσα ενδιαφερόμενοι παίζουν πολύ σκληρά. Διότι ένα κράτος δεν είναι μια οποιαδήποτε επιχείρηση που μπορεί να κηρύξει πτώχευση και να εξαφανιστεί. Ούτε και οι διαχειριστές της να ξεπουλήσουν την περιουσία της και να μείνουν πανί με πανί.
Ένα κράτος έχει εγγυήσεις εφ’ όρου ζωής. Δεν πρόκειται να κηρυχτεί σε πτώχευση με τα δεδομένα μιας απλής εταιρίας. Δεν μπορεί να εξαφανιστεί από προσώπου γης. Ούτε να κάνει διαγραφή από το επιμελητήριο... Και εδώ είναι... το παντεσπάνι!
Και κάπου δημιουργείται η εντύπωση ότι η χώρα είναι πιο εύκολος στόχος και από την Ιρλανδία, και την Πορτογαλία και την Ισπανία!
Εμείς προκαλέσαμε τέτοιο ρατσισμό στους ευγενείς Γαλάτες;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου