Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 27/09/2010


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ"  ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  27/09/2010

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Ένα από τα όνειρα της θειάς μας της Αμερσούδας είναι να λάβει μέρος σε ένα από τα τηλεπαιχνίδια που υπόσχονται πακτωλό χρημάτων για μια τονωτική ένεση στα οικονομικά της. Της μπήκε η ιδέα εδώ και καιρό και της άρεσε. Και ψάχνεται να την πραγματοποιήσει. Έχει βάλει λυτούς και δεμένους να βρει μια άκρη για να δηλώσει συμμετοχή και να την πάρουν.
Διότι εντάξει να δηλώσει συμμετοχή. Θα τη βρει την άκρη. Το θέμα είναι να λάβει μέρος στην εκπομπή. Αυτό είναι το δύσκολο και ανεξιχνίαστο. Οι υποψήφιοι συρρέουν κατά χιλιάδες, οι αιτήσεις το ίδιο οπότε μειώνονται οι πιθανότητες συμμετοχής και συνεπώς οι πιθανότητες κέρδους. Ποιοί θα είναι οι λαμπεροί τυχεροί που θα πάρουν μέρος και ίσως φύγουν με γεμάτη την τσέπη ή τον τραπεζικό τους λογαριασμό;
Σημάδια των καιρών, που ο καθένας προσπαθεί, με οποιαδήποτε τρόπο, να γεμίσει το χέρι του με κάμποσα ευρώ. Χώρια που και η μαγεία της μικρής οθόνης θα τους κάνει για λίγο τηλεστάρ. Θα αποκτήσουν κάμποσα λεπτά δημοσιότητας.
Η τηλεόραση αποδεικνύεται εκτός των άλλων και ένας ευεργέτης εργοδότης που μέσα σε λίγο χρόνο σου δίνει λεφτά! Χωρίς κόπο, χωρίς κούραση και χωρίς άγχος. Το άγχος των σωστών απαντήσεων και σωστών κινήσεων δεν λογίζεται σαν άγχος της καθημερινής βιοπάλης. Θεωρείται διασκέδαση. Και πού ξέρεις καμιά φορά τι γίνεται; Μπορεί κάποιος κυνηγός ταλέντων να ανακαλύψει κρυφά ταλέντα του διαγωνιζόμενου και να ξεκινήσει μια λαμπρή καριέρα στην ...απαστράπτουσα σόου μπιζ!
Το δέλεαρ μεγάλο, ήδη έχουμε εξασκηθεί αρκούντως καθώς έχουμε εισχωρήσει και στις παραμικρότερες λεπτομέρειες της ζωής των τηλεστάρ. Γιατί αυτοί και όχι εγώ; Γίνεται ίσως ένας από τους στόχους, ενός μικρόκοσμου που επιμελώς χτίζεται νυχθημερόν. Και επιμελώς κατατρώει τα αφυδατωμένα κύτταρά μας. Ποιός είναι ο πιο εύκολος τρόπος σήμερα να αποκτήσει κανείς χρήματα; Εκτός, φυσικά, από τους πανάρχαιους τρόπους που ταλανίζουν ακόμα και σήμερα την ηρεμία μας.
Να αποκτήσουμε πρόσβαση σε ένα από τα τηλεοπτικά παιχνίδια ως συμμετέχοντες. Αλλά και ως θεατές θα απελευθερώσουμε τα όνειρα μιας οικονομικής ανάσας που πλέον στοιβαγμένα σκονίζονται σε ανήλιαγες αποθήκες αποδιωγμένα ως ξεχασμένες ερινύες.
Δεν απόμεινε τίποτα άλλο! Και δεν θέλουμε τίποτα άλλο! Ακολουθούμε το δρόμο που είναι καλά χαραγμένος σύμφωνα με τις τελευταίες επιταγές ...της μόδας. Και την ακολουθούμε πιστά. Μη δίνοντας σημασία στις σειρήνες...
Όσο και αν ξελαρυγγιάζονται, περί άλλων τυρβάζουν!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου