Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ 26/01/2011

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 26/01/2011


Κοιμόμαστε και η τύχη μας δουλεύει;
Διαρροές του ξένου τύπου παρουσιάζουν διαβουλεύσεις για σχέδιο ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδας! Είναι δυνατόν να μας άφηναν έτσι τα παλικάρια; Και το σχέδιο αυτό λέγεται ότι βρίσκει υποστηρικτές στο Βερολίνο και τις υπόλοιπες κυβερνήσεις της ευρωζώνης!
Λέτε να ανασάνουμε; Διότι λίγο μαζευτήκαμε, δεν μαζευτήκαμε; Για να μην πάθουμε κι άλλα!
Αλλά δεν είναι μόνο το χρέος της χώρας. Εμείς, τα μαύρα πρόβατα, δεν μπορεί να είμαστε η μπουκαπόρτα της επίθεσης του ευρώ. Πρέπει να την κλείσουμε. Μόνοι μας όμως δεν μπορούμε. Απλώς, λαδώθηκαν τόσο πολύ οι μεντεσέδες, παραπάνω από το κανονικό και με το άνοιγμα κατέρρευσε η κεντρική είσοδος. Πόρτα ανοιχτή και μπάτε σκύλοι αλέστε!
Αλλά και εμείς δεν θέλουμε μια αποζημίωση από την εποχή του πολέμου; Δεν θέλουμε και καμιά αποζημίωση για τα σύγχρονα λαδώματα; Του εξοπλισμού, ντε, ναι αυτουνού, άντε γεια σου!  Έτσι θα μείνει το δώσε και εμένα μπάρμπα; Δεν θα το τιμωρήσουμε. Δεν θα απαιτήσουμε και εμείς μια υλική ικανοποίηση για την αισχρή διαπόμπευση;
Και γιατί να εξοπλιζόμαστε τζάμπα; Σύνορα Ευρώπης είναι εδώ. Πρέπει να τα ακουμπάμε κάθε φορά για να εξοπλιζόμαστε; Πάρε και το ένα, πάρε και το άλλο. Καλό είναι και αυτό. Αυτό θα σας φανεί χρήσιμο. Με αυτό δεν θα πάθετε τίποτα. Και να ένας ατέλειωτος συρφετός εξοπλισμών και παρεξοπλισμών!
Θα πρέπει να είναι κανείς το λιγότερο ...βλάκας και να μην αναρωτιέται γιατί δεν διαμαρτύρεται η κεντρική εξουσία για τις πτήσεις των γειτόνων σε ευρωπαϊκό χώρο! Είμαστε ή δεν είμαστε; Τι σόι συνεταιρισμός είναι αυτός! Ναι, αλλά πώς θα παίρνουμε τα προϊόντα τους; Πώς θα δουλεύουν οι βιομηχανίες τους; Να είναι καλά τα κορόιδα!
Τελικά, δεν έκατσε η ιστορία οπότε για το καλό όλων μας θα γίνει ένα σχέδιο σωτηρίας ξεπληρώνοντας το δάνειο με άλλο δάνειο με μικρότερες απαιτήσεις.
Πού το σκέφτηκαν όλο αυτό; Μα τόσο δύσκολο! Το βρήκαν όμως! Κάτι έπρεπε να σκεφτούν για να μην τους πάρει όλους η μπάλα!
Αλλά και πάλι δεν σημαίνει αυτό ότι δεν πρέπει να νοικοκυρευτούμε κιόλας! Διότι τόσα χρόνια μπάχαλο το κάναμε το μαγαζί!
Μια ανακαίνιση τη χρειάζεται!
Και μη μιλήσει κανείς!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου