Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 25/02/2011

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ    25/02/2011


Εν μέσω τσίκνας χάσαμε την Πυθία!
Μας έλειψαν τα σιβυλλικά της λόγια και τα ανεπανάληπτά της αποφθέγματα μελλοντικών κρίσεων. Μας απέμεινε η μελέτη στο σκούρο κατακάθι, και οι ακόμα πιο σύγχρονες μέθοδοι κλήσεων και μηνυμάτων αστρολόγων και συναφών που διαδηλώνουν ότι κατέχουν την επιστήμη της συνταξιούχου πλέον Πυθίας.
Διότι τα χρόνια πέρασαν, η Πυθία εξαντλήθηκε με όλο το καπνομάνι που έχωσε στα σωθικά της και απεσύρθη ησύχως στα ενδότερα της Ιστορίας. Ευτυχώς πρόλαβε και πήρε το εφάπαξ της!
Δεν υπάρχει πλέον Πυθία που θα μπορέσει να μας βοηθήσει αυτούς τους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς. Ξεκρέμαστοι προσπαθούμε να δώσουμε ερμηνείες και λύσεις σε προβλήματα ανεξιχνίαστα ίσως λόγω της τσικνίζουσας ατμόσφαιρας! Θολό το τοπίο, αγέρωχοι οι πελάτες, μικρή η προσέλευση!
Σε ποιό άσυλο γερόντων σέρνει τα βήματά της για να μάθουμε τι θα απογίνει με το καινούριο διαμαντάκι οικονομικών εγκλημάτων επιχειρήσεων περίπου ενός δις ευρώ; Διότι είναι πλέον μπανάλ να μιλάμε για χίλια ή χιλιάδες ευρώ. Αυτά είναι μικροδιαφορές που εξοφλούνται άμεσα με τη δαμόκλεια σπάθη να απειλεί μικρούς και μικρομεσαίους.
Το χρήμα είναι αλλού αλλά δυστυχώς δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα. Καταποντίζεται και φυλάγεται καλά και ερμητικά κλειστό! Υπάρχει φόβος με την είσοδο οξυγόνου να προκαλέσει σκουριά!
Λέει η κοινή λογική της είδησης:
“Σύμφωνα µε τις καταγγελίες, τα τελευταία χρόνια οι υποψίες του τμήματος των Αδιάφθορων του υπουργείου Οικονομικών είχαν στραφεί σε µια συγκεκριμένη ομάδα ελεγκτών, τα µέλη της οποίας όταν αναλάμβαναν να διενεργήσουν επανελέγχους σε διάφορες επιχειρήσεις κατέληγαν να μηδενίζουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο. Το εντυπωσιακό στοιχείο που έφερε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη είναι το γεγονός ότι συγκεκριμένα πρόσωπα εμφανίζονται να διενεργούν τις ύποπτες επιθεωρήσεις βγάζοντας... λάδι τους ελεγχόμενους”
Όνειρο η ζωή στην όμορφη χώρα. Και ξαφνικά με μια λεπτή καρφίτσα διαλύθηκε σαν μια ευαίσθητη σαπουνόφουσκα και αδιαμαρτύρητα τινάχτηκαν οι ώρες και οι μέρες μπροστά στα δήθεν έκπληκτα μάτια ελεγκτών και ελεγχομένων.
Σε ποιά Πυθία να προστρέξουμε για να γλυκάνουμε την πικρία και το θυμό μας; Αφού την καταδιώξαμε με μαγκούρες και ηχηρές φωνασκίες γιατί μας χαλούσε την απογευματινή μας σιέστα!
Μόνο μια μπασταρδεμένη τσίκνα απόμεινε να αιωρείται!
Σε ένα ναό ερείπιο!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου