Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 25/01/2010

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 25/01/2010


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος!
Και σε απλά ελληνικά, τι να πάρεις από κάποιον που δεν έχει! Το δήλωσε και ο προηγούμενος πρωθυπουργός προεκλογικά ότι έρχονται δύσκολες μέρες και το δηλώνει τώρα μετεκλογικά ο νυν πρωθυπουργός. Τι απομένει λοιπόν; Το ταμείον είναι μείον! Ανοίξτε να δείτε! Ούτε καν τα σημάδια από την σκόνη. Εξαφανίστηκαν και αυτά!
Στο κάτω κάτω πότε να προλάβει να μαζέψει λεφτά; Μέσα σε εκατό μέρες; Δύσκολο! Και άντε να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα! Τουλάχιστον αυτό φαίνεται. Και τι κάνουμε τώρα λοιπόν;
Πάλι θα δώσουμε. Και, φτου και από την αρχή! Και πάλι από την αρχή. Εκκαθάριση λογαριασμών, σβήσιμο και ο αγώνας τώρα ξεκινάει. Πάλι από το μηδέν! Πού πήγαν τα λεφτά; Κανείς δεν ξέρει και όλοι ξέρουν.
Αλληλοκατηγορίες και μια ανεξιχνίαστη αχλύ μυστηρίου καλύπτει το μέλλον. Μηνύματα, δηλώσεις και αποφάσεις εκ του εξωτερικού αντιμετωπίζουν την προσπάθεια ορθομαρμάρωσης της ελληνικής οικονομίας.
Πόσοι πρέπει να δουλέψουν; Λίγοι, πολλοί; Αθώοι και φταίχτες; Αυτοί που φταίνε μόνο ή θα πάρει το ποτάμι όλους;
Σε τέτοιες περιπτώσεις η υπερχείλιση σαρώνει τα πάντα στο διάβα του. Και αν βρίσκεσαι κοντά στην όχθη, κλάφτα Χαράλαμπε! Οι πιο πέρα απλώς θα βρέξουν τα ποδαράκια τους. Λίγο σήκωμα τα μπατζάκια και μια απλή βόλτα στην παραλία!
Σε αυτή την περίπτωση του μάλλον επικείμενου χαλασμού πρέπει να βοηθήσουν όλοι. Αθώοι και φταίχτες. Και πρέπει να μάθουμε πολλά, πάρα πολλά. Για να ξέρουμε να διακρίνουμε και να ξεχωρίζουμε στο μέλλον. Διότι τώρα ό,τι και να πεις, δεν θα πεις τίποτα. Ένα κενό που θα ξεχαστεί!
Και τι απομένει σε όλο αυτόν τον αχταρμά; Ένας άλλος αχταρμάς μπλόκων που ταλαιπωρεί αθώους και φταίχτες. Και τί απομένει; Ότι κανείς πολιτικός δεν εκτιμάει κανέναν πολιτικό της απέναντι όχθης. Και ότι οι αγρότες κάθε φορά μεταμφιέζονται στο χρώμα της αντιπολίτευσης.
Σε αυτήν την εξωτική χώρα αν δεν δώσεις δεν επιβιώνεις. Και έχουμε μάθει τόσα χρόνια να μας δίνουν! Καιρός να σκεφτούμε τι δίνουμε και εμείς.
Με το χέρι στην καρδιά! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου