Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 23/01/2009

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Επέστρεψε δριμύτερη!
Τι θα μπορούσε να κάνει; Να μείνει κι άλλο; Ανανεωμένη, λαμπυρίζουσα και με ένα χαμόγελο ευτυχίας και πλήρους ευδαιμονίας καρφιτσωμένο στα χείλη. Ούτε ζωγραφιστό να ήταν. Και η επιστήμη ωχριά μπροστά στην επιτυχία του μόνιμου χαμόγελού της. Τέτοια αλλαγή και ένας αέρας θριάμβου να συντροφεύει το διάβα της. Τι στο καλό, μάγια της έκαναν;
- Μόνο να τον ακούσεις πως μιλάει. Αλλο πράγμα! Μια φαντασία! Ενας χείμαρρος! Και ότι υποσχέθηκε θα το τηρήσει. Δεν είπε ότι θα κλείσει τις φυλακές Γκουαντάναμο; Εχει υπογράψει κιόλας για το κλείσιμό τους. Αυτό λέγεται άμεσος δράσις. Οχι υποσχέσεις και κουραφέξαλα. Είπε θα κάνει αλλαγή και την κάνει. Να φανταστείς άρχισε κιόλας τις επαφές του για την Μέση Ανατολή. Ακόμα και η Χίλαρι  διαφημίζει δεξιά και αριστερά για την νέα εποχή που θα χαρακτηρίσει την χώρα της. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί την εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντα της Αμερικής και θα σεβαστεί και θα χρησιμοποιήσει τις αξίες της Αμερικής σε όλο τον κόσμο, άκουσα να λέει, συνέχισε με ενθουσιασμό η θειά μου η Αμερσούδα.
- Και δεν μου λες, αυτό το τελευταίο είναι καλό ή κακό; Σηκώνει πολλές αναλύσεις.
- Ολα κι όλα..., γιατί είσαι τόσο καχύποπτος; Εδώ ξεσηκώθηκε όλος ο κόσμος στο ποδάρι για την αλλαγή που συντελείται! Και εσύ κάθεσαι και φέρνεις αντιρρήσεις;
- Ακουσα και το άλλο που είπε η Χίλαρι ότι “δεν θα ανεχτούμε πλέον διαχωρισμούς που παρέλυαν και αποδυνάμωναν τελείως την ικανότητά μας να επιτύχουμε λύσεις υπέρ των Αμερικανών”. Λογικό δεν είναι; Τι θα κάνουν; Θα δουλέψουν υπέρ πτωχών και αδυνάτων του πλανήτη; Κάθε σωστός νοικοκύρης πρώτα το σπίτι του θα κοιτάξει και μετά τους γείτονες. Και φυσικό είναι να τα έχει καλά με όσους “γείτονες” συμφωνούν μαζί τους!
Εκνευρισμένη σηκώθηκε και πήγε να φύγει. Γύρισε προς τα πίσω, έριξε ένα βλέμμα απροσδιορίστου βεληνεκούς, με ψήγματα απογοήτευσης και κλειδώθηκε σπίτι της. Πόρτες, παράθυρα κλειστά.
Πρόδωσα το όνειρό της! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου