Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 22/04/2011


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 22/04/2011


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Ένα τρύπιο πιθάρι!
Πού είναι η μεγαλύτερη τρύπα; Στο άνοιγμα ή στον αόρατο πάτο; Από τη μια προσπαθούν να μπουν και από την άλλη βγαίνουν τροχάδην! Τι να μαζέψεις σ’ αυτή τη χώρα αφού τίποτα δεν μαζεύεται; Όταν από την τρύπα του πάτου, μεγάλη και ευρύχωρη, εξαφανίζονται, όχι πάντως με βήμα περιπάτου, ό,τι προσπαθεί να μαζευτεί;
Δεν υπάρχει μέρα που να μην γίνεται γνωστό όλο και κάποια ατασθαλία με …διαρροή κονδυλίων προς άγνωστες γνωστές τσέπες. Παντού υπάρχει ένα άρωμα διαρροής με δύσοσμα χαρακτηριστικά που επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα.
Ακόμα και τώρα που η χώρα προσπαθεί να βρει ένα σίγουρο βήμα – ή μήπως δεν προσπαθεί και τα παράτησε; - ένα σωρό δύσμοιρες παρεκτροπές του παρελθόντος αλλά και ακόμα χειρότερα του παρόντος βλέπουν το φως μιας πολυτάραχης ημέρας.
Και από την άλλη, τρέχει μια παράλληλη ξέφρενη διαδρομή ενός παραγωγικού πλούτου που αλωνίζει στο διαδίκτυο και σπέρνει κέρδη και αγωνίες με προορισμό εντελώς διαφορετικούς παραλήπτες.
Το χορό καλά κρατεί η βόρεια περιοχή που βρίσκεται εκτός νυμφώνος του ευρώ και Κύριος οίδε τι μπορεί να σκέφτεται, τι μπορεί να βούλεται! Ερμηνείες και αναλύσεις φυγαδεύουν κάθε αισιοδοξία και διατηρούν τον ανεμοστρόβιλο συμπαγή και ορμητικό. Από εκεί ξεκινούν τα αλλεπάλληλα μηνύματα σκορπώντας συγκινήσεις στα κερδοφόρα στρατόπεδα των απανταχού σκληρών επαγγελματιών κερδοσκόπων. Δεν είναι και λίγο πράγμα να σαγηνεύεις τους πελάτες σου! Διότι αν τους χάσεις, κινδυνεύεις να βρεθείς ανεπάγγελτος στη δίνη που εσύ ο ίδιος έχεις δημιουργήσει.
Πόσο αθώα μπορεί να είναι η αποστολή email από ηλεκτρονικούς υπολογιστές θυγατρικής εταιρείας, μεγάλου διεθνούς Τραπεζικού Ομίλου, που έχει έδρα το Λονδίνο; Ποια είναι αυτή; Και τι οφέλη μπορεί να έχει από την πολυταραχή που μπορεί να δημιουργήσει; Είναι μέρος ενός πολύπλοκου πολυσυστήματος που ευδοκιμεί στους υγρούς και ανήλιαγους διαδρόμους μιας ευτυχισμένης δολοπλοκίας.
Η ύπαρξη μιας αγωνιώδους κατάστασης διατηρεί σε πλήρη ζωντάνια τους σκοπούς και τους στόχους ενός ολόκληρου μηχανισμού που προσπαθεί να επιβιώσει και να κρατηθεί στην εξουσία. Ευελπιστεί σε καλύτερες μέρες για αυτόν και σε χειρότερες για την πληθώρα των πληβείων που προσπαθούν να σώσουν την ανάσα τους. Δεν τους ενδιαφέρει. Στα μεγάλα παιχνίδια δεν υπάρχουν αισθήματα. Ούτε χαρμόσυνες ευχές.
Καλή Ανάσταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου