Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 21/09/2010


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ"  ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 21/09/2010

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Πάλι μας τα αλλάζουν!
Τόσο καιρό μας έλεγαν ότι για να διατηρήσουμε την υγεία του μυαλού μας πρέπει να το χρησιμοποιούμε. Και πώς αλλιώς γίνεται αυτό; Μόνο με τη σκέψη. Θα αποφύγουμε πιθανά προβλήματα στο μέλλον. Και αρχίσαμε να σκεφτόμαστε. Να το ένα, να το άλλο. Σκέψη από εδώ, σκέψη από εκεί, βαλθήκαμε να λύσουμε όλα τα μυστήρια αυτού του κόσμου. Γιατί άρχισαν να κλείνουν τα ξενυχτάδικα το ένα πίσω από το άλλο; Από την πολλή σκέψη. Πού να βρεθεί χρόνος για διασκέδαση; Μετατραπήκαμε σε ένα έθνος ...πολυσκεπτόμενων πολιτών! Πώς αλλιώς να αποφύγουμε την άνοια και το αλτσχαΐμερ; Πέσαμε με τα μούτρα στα κουίζ και στα δύσκολα προβλήματα. Γιατί νομίζετε προκαλέσαμε την οικονομική κρίση; Ήταν μέσα στα πλαίσια ενός γενικότερου προγράμματος για την εκπαίδευση του φιλεκπαιδευτικού μας λαού στα δύσκολα! Για να φανεί πόσο υψηλό άι κιου έχουμε!
Και εκεί που τα πηγαίναμε μια χαρά και αρχίσαμε να συνηθίζουμε στην επίλυση των προβλημάτων, μας τα γυρνάνε. Μην σκέφτεστε πολύ! Κάνει κακό σου λέει! Η πολλή σκέψη προκαλεί αδύναμη μνήμη και δημιουργεί μια τάση προς κατάθλιψη μεριά. Για κοιταχτείτε!
Αν ξεχνάτε εύκολα ή όλα γύρω φαντάζουν μαύρα και άραχνα είναι από την πολλή σκέψη. Έχετε υπερβεί, υπέρ το δέον, τη λειτουργία της σκέψης και βρίσκεστε ολοταχώς στον κατήφορο για το απόλυτο νιρβάνα της σκέψης. Γυρίστε πίσω ολοταχώς! 
Καιρός να βγούμε έξω, να απολαύσουμε τη φύση, ας προσποιηθούμε ότι είναι άνοιξη, όλα βαίνουν καλώς, για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Και προς Θεού όχι αρνητικές σκέψεις. Μη διανοηθεί κανείς να βάλει το χέρι στην άδεια του τσέπη. Ούτε να σκεφτεί πόσα χρωστάει στην εφορία, στο ΙΚΑ, στο ΤΕΒΕ... και πάει λέγοντας! Το απαγορεύουν οι μελέτες και μάλιστα του Πανεπιστημίου University College London από την γηραιά Αλβιόνα!
Και τι απομένει λοιπόν; Η απορία μεγαλώνει ακόμα περισσότερο. Ποιοί είναι οι περισσότερο ευτυχείς; Οι σκεπτόμενοι ή μη σκεπτόμενοι. Πάντως εδώ και χρόνια, χωρίς καμία έρευνα, έχει αποδειχτεί ότι οι μη σκεπτόμενοι περνούν χαρισάμενα.
Μην το σκέφτεστε και πολύ!
Μια ματιά να ρίξετε τριγύρω σας θα βρείτε την απάντηση.
Και είναι πάμπολλοι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου