Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ 22/03/2011

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   22/03/2011


Πώς τα καταφέραμε πάλι έτσι;
Από εδώ τα είχαμε, από εκεί τα είχαμε τα καταφέραμε να φέρουμε τα πάνω κάτω και τα οριζοντίως καθέτως. Διότι ένα κακό δεν έρχεται ποτέ μόνο του. Κουβαλάει και άλλα μαζί του. Ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια.
Δεν είναι να έχεις μόνο πονοκέφαλο. Θα αρχίσει ο βήχας, θέλουν τουμποφλό οι μύτες, λίγο πολύ μια ζάλη θα έλθει, θα πονούν οι αρθρώσεις, από όλα θα έχει ο μπαχτσές… Αν ήταν μόνο πονοκέφαλος θα τα έφερνες βόλτα. Τώρα κοντεύουμε να φτάσουμε στις βεντούζες… Προχωρημένη η κατάσταση…
Είναι παρατηρημένο. Όταν σου έρχεται ένα στραβό ακολουθούν και άλλα από πίσω. Σαν στρατιωτάκια που λες και περιμένουν την σειρά τους! Διότι μόνα τους δεν πάνε πουθενά. Ούτε καν δυο, δυο!
Χώρια από την οικονομική κρίση που την έχουμε μάθει και την έχουμε εμπεδώσει ξεκινήσαμε για καινούρια μαθήματα. Πού να τα προλάβει κανείς όλα; Λίγο Ιαπωνία, λίγο Λιβύη, λίγο μια αναστάτωση για το τι μέλλει γενέσθαι, νάσου και η αύξηση των πωλήσεων. Μην πάει το μυαλό σας στο …ευχάριστο! Τα αντικαταθλιπτικά αύξησαν πωλήσεις, και αυτό είναι το δυσάρεστο. Δεν είναι και λίγο πράγμα να πιάνουμε τέτοια πρωτιά!
Τέλειωσε και η ιστορία με τους μετανάστες αφού ταλάνισε δημοσιογράφους, οθόνες και πολιτικούς, βάλαμε το χέρι στην τσέπη, τα ακούσαμε και από την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν είμαστε οργανωμένοι στο θέμα αυτό και ησυχάσαμε. Ένα ένα να φεύγει!
Αυτοί αν ήταν στην άκρη της Ευρώπης τι θα έκαμναν; Το πολύ πολύ να ανακινούσαν θεούς και δαίμονες και θα έμπλεκαν το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Αλλά τώρα μακριά από τον …. και ό,τι θέλει ας γίνει. Ευτυχώς που δεν καταλάβαμε ακόμα τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά μπορείς να κάνεις και διαφορετικά;
Οσονούπω, άρχισε και το εκπαιδευτικό καζάνι να βράζει, διαμαρτυρίες, ενστάσεις, φωνές και άντε βγάλε άκρη. Η εκπαίδευση στην Ελλάδα ήδη έπρεπε εδώ και δεκαετίες να είχε ανακηρυχτεί …εθνική οσιομάρτυρας το λιγότερο! Ή εθνική σταρ; Μήπως θα ήταν καλύτερα απόλυτη σταρ; Αλλά τίποτα! Δεν προβλέπεται!
Μερικά ακίνητα περιμένουν υπομονετικά την πλήρη αξιοποίησή τους για να δουν τα ταμεία μας κανένα …φράγκο, κάτι παραλίες, κάτι τουριστικά φιλέτα για να αξιοποιηθεί το λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το κορίτσι μου! Διότι Έλληνες αρκετά, ό,τι φάγατε, ό,τι ήπιατε και ό,τι κολυμπήσατε…, σειρά μας τώρα!
Μετανάστες στη δική μας χώρα! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου