Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 20/09/2010


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   20/09/2010

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Έχασαν τον ύπνο τους και ο Ρέμος και η Βίσση!
Πλατινένια CD βγήκαν στην αγορά αλλά δεν είναι δικά τους. Έχασαν την πρωτοκαθεδρία τους; Πήγαν αλλού τα πρωτεία; Και δεν μιλάμε για δυο και τρία CD. Εβδομήντα CD βγήκαν στην αγορά και θεωρούνται πλέον ...πλατινένια. Έσπασαν το φράγμα των πωλήσεων; Όχι! Και ούτε πούλησαν καθόλου. Ούτε καν στην πρώτη εκατοντάδα δεν έφτασαν. Αλλά θεωρούνται ήδη πλατινένια!
Η παραγωγή των CD έγινε στην αλλοδαπή, προφανώς είναι πιο φθηνή εκεί. Και με Έλληνες ...καλλιτέχνες. Διαφορετικά, αν οι καλλιτέχνες ήταν αλλοδαποί δεν θα ενδιέφερε και τόσο την ελληνική αγορά. Ενώ τώρα γίνεται ...ορυμαγδός.
Κατά δεκάδες καταφθάνουν τα CD από την αλλοδαπή, από Νορβηγία, Ελβετία, Κύπρο και ...αλλαχού! Με χιλιάδες καλλιτέχνες να έχουν καταθέσει όλη τους την καλλιτεχνική δημιουργία στο εξωτερικό. Γύρω στους εκατό χιλιάδες υπολογίζονται οι έχοντες και κατέχοντες καταθέσεις στην αλλοδαπήν. Για να αποδειχτεί για ακόμα μια φορά ότι η μικρή και φτωχή Ελλάδα έχει πάμπλουτους κατοίκους που δεν δίνουν ...δεκάρα για την επιβίωσή της. Και ας είναι ...μικροί και ...μεγάλοι!
Και δεν είναι μόνοι οι μη δηλωθέντες τόκοι. Είναι η άκρη του νήματος που θα οδηγήσει και αλλού. Στην ύπαρξη ακίνητης περιουσίας που απεγνωσμένα πολλές φορές κυκλοφορεί έρημη και πεντάρφανη στους πέντε δρόμους. Απεγνωσμένα ψάχνει γονείς και κηδεμόνες που μέχρι στιγμής ποιούν την νήσσαν ή σφυρίζουν ...κλέφτικα.
Διότι παραλίγο  να συγκροτηθεί Επιτροπή Αλληλεγγύης και Περιθάλψεως για τους κακόμοιρους μικρούς και μεγάλους πένητες κατοίκους αυτής της χώρας που με δήλωση μερικών χιλιάδων ευρώ κυκλοφορούν με πανάκριβα αυτοκίνητα και ξεκουράζονται από τον κάματο της ημέρας δίπλα σε δροσερές πισίνες ή πετάγονται για καφέ μέχρι τη βία Μόντε Ναπολεόνε ή Μοντενάπο χαιδευτικά, για τους αδαείς!
Και φυσικά αναμένουμε εξελίξεις για την πορεία της οικονομικής ζωής της χώρας σε αντίθεση με το φίλο μας τον Γκουστάβ Χορν διακεκριμένο γερμανό οικονομολόγο. Δεν βλέπει φως αλλά μια πορεία βαθύτατης ύφεσης και τονίζει ότι και η Γερμανία είναι συνυπεύθυνη για το ελληνικό έλλειμμα! Άντε βγάλε άκρη, μετά!
Τζάμπα τόση πλατίνα, φίλε, Γκουστάβ;
Γιατί τόση μελαγχολία; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου