Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 20/01/2009

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Την είχα χάσει εδώ και καιρό.
Στο τηλέφωνο δεν απαντούσε. Κινητό δεν χρησιμοποιεί. Πόρτες και παράθυρα κλειστά. Είχε εξαφανιστεί. Κάποια στιγμή άρχισα να ανησυχώ. Κάτι συμβαίνει. Κάτι πρέπει να έγινε. Γνωστοί και φίλοι δεν ήξεραν τίποτα. Η θειά μου η Αμερσούδα δεν έδινε κανένα σημείο ζωής.
Η ανησυχία για την τύχη της είχε χτυπήσει πλέον κόκκινο.
Τελικά το μυστήριο λύθηκε. Τι είχε κάνει η αθεόφοβη;
Κατάφερε και έβγαλε βίζα και πέταξε για Ουάσιγκτον μεριά. Με το εισιτήριο της παρέλασης στο χέρι μπήκε και παρακολούθησε τον προ-εορτασμό για την ενθρόνιση του Ομπάμα λάιβ!
Και δεν πήγε μόνο για τις συναυλίες και τα πανηγύρια. Θα παραστεί και στην τελετή ορκωμοσίας του νέου προέδρου. Το ακριβοπλήρωσε κιόλας στην μαύρη αγορά. Από είκοσι πέντε δολάρια κατάφερε και απέκτησε το μαγικό χαρτάκι με τριακόσια ευρώ. Τέτοια μεγαλεία η θειά μου η Αμερσούδα.
Τι της κόλλησε να πάει τέτοιο μεγάλο ταξίδι, ο Θεός και η ψυχή της! Τέτοια χαρά για την εκλογή του νέου προέδρου πια! Κουτσομπολιά και οι κακές γλώσσες λένε ότι κάπου στο βάθος του χρόνου υπάρχει μια καταγωγή από Αφρική μεριά αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο.
Το πιο σίγουρο είναι ότι χάρηκε τόσο πολύ για την αλλαγή αυτή που πιστεύει ότι θα επηρεάσει και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.
Και μιας και δεν μπορεί να κρύψει τίποτα, μα τίποτα, πετάχτηκε μέχρι την άλλη πλευρά του ωκεανού.
Και πού μένει η αθεόφοβη; Στο ίδιο ξενοδοχείο με τον Ομπάμα απέναντι από τον Λευκό Οίκο. Μιας και δεν συμφώνησε ο απερχόμενος πρόεδρος να φιλοξενηθεί η οικογένεια Ομπάμα στο ξενώνα του Λευκού Οίκου τι να κάνει ο καημένος νοίκιασε μια σουίτα τουλάχιστον μέχρι να πάρει ο άλλος των ομματιών του.
Καλύτερα έτσι. Θα έχει και παρέα η θειά μου η Αμερσούδα. Για να τον έχει και από κοντά. Γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Την μια μέρα κολλητοί και την άλλη μέρα ξεχνιόμαστε και σου λέει ας δώσουμε και το όνομα Μακεδονία χάρισμα. Ετσι την πατήσαμε στις προηγούμενες εκλογές!
Λέτε να του σφυρίξει τίποτα η θειά μου η Αμερσούδα την ώρα του πρωινού στο μπουφέ με τα βραστά αυγά;
Αλήθεια είναι και πρέπει να το πιστέψετε.
Δεν ξέρω πόσων λεπτών βραστά αυγά τρώει η θειά μου η Αμερσούδα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου