Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 19/04/2010


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   19/04/2010

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Μπαμπάκο χτυπάνε την ...πρότα!
Κυρίες και Κύριοι βασικά καλημέρα σας! Το Θέατρο ...Σκιών παρουσιάζει την καινούρια περιπέτεια του διάσημου πλέον Καραγκιόζη, ο Καραγκιόζης φούρναρης λόγω των εκτάκτων καταστάσεων. Στην διάρκεια του έργου θα δοθεί αναλυτική συνταγή για την παρασκευή ψωμιού ...διότι θα μας χρειαστεί. Διότι προφανώς θα πούμε το ψωμί ...ψωμάκι!
Αβάστακτα και μαρτυρικά πέφτουν οι σταγόνες ενημέρωσης και γεγονότων από την μια στιγμή στην άλλη, από τη μια μέρα στην άλλη. Η αγωνία προφανώς στα ύψη στην αίθουσα αναμονής έξω από το χειρουργείο. Θα καταλήξουμε στο γνωστό ανέκδοτο η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής ...απέθανε; Υπάρχει φυσικά και η άλλη εκδοχή να επιτύχουν και τα δυο. Να έχουμε μια επιτυχημένη εγχείρηση και να μην χάσουμε τον ασθενή, έστω και με μια παραμονή στην εντατική μονάδα. Αλλά ουδείς γνωρίζει και γνώριζε όλους αυτούς τους μήνες.
Ο μηχανισμός στήριξης απέδειξε ότι η ευρωπαϊκή ένωση είναι μια ...φούσκα αφού το καλαμάκι το φυσάνε κατά πως πρέπει οι βόρειες οικονομίες με ένα νότο να παραπαίει και να προσπαθεί να ακολουθεί με ασταθή βηματισμό ...κάνοντας οχτάρια! Δεν ζητήσαμε ακόμα βοήθεια και ίσως δεν αναγκαστούμε αλλά ο κρύος βοριάς μας παρασέρνει προς τα εκεί. Θαλασσοταραχές στα ήρεμα παράλια της Μεσογείου.
Καταφθάνει αντιπρόσωπος του βεζίρη στο σπίτι του Καραγκιόζη που προσπαθεί όπως όπως να καλύψει τις τρύπες στο σπιτικό του γιατί ο βοριάς θα τον πάρει και θα τον σηκώσει. Αδυνατεί να καλύψει τις τρύπες του σπιτιού του και φοβάται για το ...χαράτσι του βεζίρη που κατά πως φαίνεται και έχει ακουστεί δεν ...συμπαθεί την ελληνική πραγματικότητα. Καταφθάνει οσονούπω και με άλλους παρατρεχάμενους της μακρινής ηπείρου για να βολέψουν τον καημένο Καραγκιόζη που άλλοι λένε ότι μπορεί να τα καταφέρει μόνος του και άλλοι όχι.
Βαριά χατζάρα πρόκειται να πέσει αν καταλήξει να ζητήσει την ελεημοσύνη, πλέον, του ...μεγαλοπρεπέστατου. Και αδυνατεί και ο ίδιος να αποφασίσει για το τι πρέπει να κάνει. Μπορεί να τα καταφέρει μόνος του; Δεν του έτυχε άλλη φορά. Πρώτη φορά βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Πήγε και αυτός να αγοράσει κατά ...Κολωνάκι μεριά, του άρεσε και από τότε δεν σταμάτησε να ψωνίζει από εκεί υποτιμώντας τα εμπορικά της γειτονιάς του, τρομάρα του! Ξέχασε ότι μέχρι πρότινος ...ψώνιζε από τις αποστολές της αμερικάνικης βοήθειας.
Κυρίες και Κύριοι η παράσταση θα συνεχιστεί με συμμετοχή των θεατών ακολουθώντας τις νέες τάσεις που επικρατούν. Αυτά που ξέρατε ξεχάστε τα, Αρμάνι και λοιποί στο περιθώριο. Άντε το πολύ πολύ  να επιτρέπεται η είσοδος στου Ζάρα! Προτιμήστε ελληνικά προϊόντα όχι για τίποτα άλλο, παρά για να μειώσουμε τις εισαγωγές και να αυξήσουμε την εσωτερική παραγωγή και γιατί όχι τις δικές μας εξαγωγές. Διαφορετικά ...μας βλέπουμε σκυμμένους κάτω από την επαπειλούμενη χατζάρα μέχρι του σκοτεινού βάθους του χρόνου.
Για να πούμε ότι η ...τραγωδία μας έλαβε τέλος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου