Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 19/03/2010

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  19/03/2010

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Μόνιμος θαμώνας της στήλης μας πια η Αγγέλα!  
Δεν μπορούμε να κάνουμε και διαφορετικά. Πάντα πρώτο τραπέζι πίστα είναι και όσο και να θέλει δεν περνάει απαρατήρητη. Είναι αγχωμένη η γυναίκα και όσο να πεις πρέπει να κατανοήσουμε με χαμόγελο το στιβαρό χαρακτηριστικό των βορείων φυλών. Είναι και η επίθεση που δέχτηκε από τον κύριο Φερχόφσταντ - πρόεδρος της φιλελεύθερης ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου - ο οποίος την έκανε με τα κρεμμυδάκια λόγω της σθεναρής αντίρρησής της για μη βοήθεια στην Ελλάδα. Άνεργος ο Μαμαλάκης!
“Οι δηλώσεις της καγκελαρίου είναι σοβαρές. Στη γερμανική Βουλή, κυριολεκτικά δήλωσε ότι η αλληλεγγύη προς την Ελλάδα δεν είναι η καλύτερη απάντηση και ότι θα ήταν καλύτερο να μελετηθεί η προοπτική ενός αποκλεισμού από τη ζώνη του ευρώ. Βρίσκω την άποψη αυτή, με κάθε ειλικρίνεια, απίστευτη” τόνισε ο Φερχόφσταντ.
Σε ομιλία του σε φόρουμ στο Παρίσι, την οποία δημοσιεύει το Γαλλικό πρακτορείο, ο Βέλγος πολιτικός πρόσθεσε πως “προφανώς, η κ. Μέρκελ δεν επιθυμεί πλέον ευρωπαϊκές λύσεις. Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που οικοδομούσαμε στη διάρκεια δεκαετιών. Δεν είναι η Ευρώπη που πρέπει να αντικαταστήσει τον πόλεμο με τη συνεργασία και την αλληλεγγύη. Δεν είναι επίσης η Ευρώπη την οποία οραματίζονται οι πολίτες της”, σημειώνει, εκφράζοντας τη λύπη του.
“Είναι πάνω απ' όλα ακατανόητο, διότι μια ευρωπαϊκή απάντηση είναι πραγματικά η πιο ταχεία και η λιγότερο επώδυνη λύση. Εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δώσει ένα δάνειο στην Ελλάδα, αυτό δεν πρόκειται να στοιχίσει τίποτε σε κανέναν. Τόσο απλά”, κατέληξε.
Τι να κάνει η καημενούλα; Εκλογές ετοιμάζει το φθινόπωρο και θέλει να βγει και πάλι. Παρεμπιπτόντως, αυτή η μανία των πολιτικών να είναι πάντα πρώτοι στα ποσοστά είναι απίστευτη. Ας πάρει και κάποιος άλλος σειρά! Θέλει να ξαναβγεί και φοβάται πολύ ότι θα την ...μαυρίσουν αν βοηθήσει τους έλληνες. Διότι η γενική πεποίθηση στη χώρα της είναι ότι τα οικονομικά δεινά που τραβούν οι γερμανοί - και αυτοί, ναι! - οφείλονται σε μας τους έλληνες. Πιστεύουν ότι με λεφτά τους περνούσαμε ζωή και κότα τόσα χρόνια. Λες;
Πού να φαντάζονται όμως οι καημένοι ότι πιθανή κατάρρευση της χώρας μας θα συμπαρασύρει το ευρώ και τις γερμανικές τράπεζες σε ένα ...φαντασμαγορικό χορό του Ζαλόγγου! Διότι έχουν μπόλικα ελληνικά ομόλογα στα χαρτοφυλάκια τους! Και ελαφρά τη καρδία μας επιτρέπουν (!) να δανειστούμε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο! Τέτοια μεγαλοκαρδία!
Αλλοίμονο μας δηλαδή!

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου