Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ 19/01/2011


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ    19/01/2011




Και τώρα τι θα απογίνουμε;
Πού θα κλάψουμε το παράπονό μας; 
Σε ποιόν ώμο θα εναποθέσουμε τη δυστυχία μας; Πώς θα απαλύνουμε το πληγωμένο μέσα μας; Πού να τρέξουμε να πούμε τον πόνο μας; Η δυστυχία μας ολοκληρώθηκε πλέον. Έπεσε και η τελευταία κατραπακιά και χάσαμε την παρηγοριά μας.
Και όλα αυτά σε αυτούς τους δύσμοιρους καιρούς που θέλουμε μια παρηγοριά για να τους αντέξουμε.
Κανείς δεν μας λυπήθηκε. Πήγε να φανεί μια αχτίδα ελπίδας από τον Λοβέρδο αλλά δυστυχώς άνθρακες ο θησαυρός. Εισέπραξε ένα μεγάλο όχι και μαζί με αυτόν κατακρημνίσθηκαν και οι τελευταίες μας ελπίδες. Όχι και πάλι όχι. Κομμένο Τελεία και παύλα.
Πώς να συμπονέσουμε πλέον το κρητικό δράμα που εκτυλίσσεται μπροστά στα έκπληκτά μας μάτια; Τι θα απογίνει η Στέλλα, ο Γιάννης; Πώς θα πνίξουμε τον πόνο μας χωρίς λίγα ίχνη αιθαλομίχλης; Πού να ταξιδέψει η ματιά μας, βουτηγμένη στο πένθος χωρίς την τελευταία ρουφηξιά ενός νωχελικού τσιγάρου; Συνήθειες και πατροπαράδοτα έθιμα στο πυρ το εξώτερον!
Τέρμα οι καφενέδες, τα καφετιά δάχτυλα και τα μαύρα πνεμόνια. Από εδώ και πέρα μόνο η υγεία. Το κάπνισμα τέλος και αλλοίμονο σε όποιον κουνηθεί.
Τέρμα οι νωχελικές, βραδυφλεγείς πολιτικές ανασκοπήσεις και οι ανώδυνες απογευματινές μαζώξεις. Τελεία και παύλα. Το κάπνισμα είναι άχρηστη και δαπανηρή συνήθεια, το λιγότερο. Για αυτό, ό,τι καπνίσατε, καπνίσατε. Ό,τι απολαύσατε, απολαύσατε. Τώρα μόνο μαγκούφηδες σε μια παγερή γωνιά η απαγορευμένη απόλαυση. Πληγωμένοι και κατατρεγμένοι από την κοινωνία σε μια γωνιά του δρόμου πόσο να απαλύνεις τον πόνο σου; Και ένα τεράστιο γιατί να πλανάται στα λυπημένα μάτια!
Άσε που οι τελευταίες έρευνες έδειξαν ότι η διακοπή του καπνίσματος συντελεί και στη μείωση συμπτωμάτων κατάθλιψης! Άρα δεν είναι μόνο η σωματική υγεία είναι και η ψυχολογική!
Βρε μπας και φταίει μόνο αυτό και τα έχουμε βάψει μαύρα; Λες να είναι από το κάπνισμα που αρχίζουμε και βουλιάζουμε μέσα στην απογοήτευση; Δηλαδή αν το κόψουμε το κάπνισμα θα βλέπουμε χαρούμενα λιβάδια και γάργαρα νερά;
Και χαρούμενες τσέπες, και χαρούμενες τσέπες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου