Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 17/03/2010

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  17/03/2010

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Αγγέλα, δεν μας τα λες καλά!
Διότι μόνο φρου φρου και αρώματα έχουμε. Νάσου χαμόγελα με τον Γιώργο, φιλοφρονήσεις και χειραψίες και ολίγον από υποσχέσεις αλλά μέχρι εκεί. Παραπέρα, δεν έχει! Μέχρι εκεί το ειδύλλιο! Οι υποσχέσεις έπεσαν στο κενό. Και από την άλλη φλερτάρει και με τον Κώστα  στέλνοντάς του προσκλήσεις για τη Σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Και ενδιαμέσως νάσου και μια τηλεφωνική συνδιάλεξη. Το μετάνιωσε και θέλει να χρυσώσει το χάπι; Τι πράγματα είναι αυτά; Δεν υπάρχει μια σοβαρότητα; Χώρια που ήρθε και σε κόντρα με τον Νικολά! Όλους τους ανακάτεψε η Αγγέλα μας!
Έχει δίκιο; Έχει άδικο; Ουδείς από εμάς γνωρίζει. Διότι δεν γνωρίζουμε την πραγματικότητα. Επειδή ασχολούμαστε με φήμες. Χρειαζόμαστε βοήθεια; Τι είδους; Ηθική ή υλική; Με ποιους όρους; Τι είδους βοήθεια θα απομακρύνει τους κερδοσκόπους από το οπτικό μας πεδίο ...στα όρη στα άγρια βουνά;
Από την μια, κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup ανακοινώθηκε ότι δεν ζητήθηκε βοήθεια. Από την άλλη εμείς θέλουμε τους όρους και τις δεσμεύσεις της βοήθειας. Οικονομικής προφανώς. Και σε συνέχεια, οι χώρες που έχουν κοινό νόμισμα το ευρώ είναι πρόθυμες να βοηθήσουν όταν ο κόμπος φτάσει στο χτένι για την επιβίωση όχι μόνο της χώρας αλλά και του ίδιου του ευρώ. Διότι θα έχει αντίκτυπο πανταχόθεν μια πιθανή κατρακύλα. Θα πάρει σβάρνα μικρούς και μεγάλους σε μια μεγαλοπρεπή ελεύθερη πτώση.
Το θέμα είναι ότι βρήκε απροετοίμαστους τους μεγαλοσχήμονες της Ευρώπης ένα τέτοιο συμβάν. Και ακολουθώντας προσεκτικά βήματα αγωνιούν μην δημιουργήσουν προηγούμενο για επόμενο οικονομικό πατατράκ που προφανώς υποκρύπτεται επιμελώς. Διότι εάν είσαι επιμελής μαθητής μπορείς να καλύψεις ως και τα σκασιαρχεία σου και να μην σε πάρει χαμπάρι κανείς. Αντίθετα... θα σε βάλουν στο μάτι!    
Τελικά η Σύνοδος Κορυφής θα αποφασίσει τι θα γίνει για το δάνειο της Ελλάδας. Που δεν το θέλουμε αλλά και το θέλουμε. Και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα συζητηθεί μεταξύ προγεύματος και γεύματος εργασίας.
Τελικά δεν περνάει μόνο ο έρωτας από το στομάχι! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου