Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 16/03/2010

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  16/03/2010

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Δεν χρειάζεται να χτυπήσει το τρίτο καμπανάκι!
Όλοι καλούνται να είναι στην θέση τους. Οι κατήγοροι, οι κατηγορούμενοι και οι θεατές. Και για πρώτη φορά στην ιστορία δημοσίων θεαμάτων και διαπληκτισμών καλείται από την διανομή των ρόλων, λόγω οικονομικών στενοτήτων, να υπάρχει τριπλός ρόλος. Οι ίδιοι να είναι και θεατές και κατήγοροι και κατηγορούμενοι.
Λόγω της μετακίνησης των προσώπων θα υπάρξει μια αναστάτωση στο μεγάλο πλατό αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί λύση για να αποφευχθεί η φασαρία. Λόγω της φύσης του έργου θα υπάρχει μια μικρή αναστάτωση. Διότι θα πρέπει να γίνεται αλλαγή θέσεων για την εξέλιξη του έργου.
Οι θεατές είναι κατήγοροι για την κατάσταση στην οποία έχει περιπέσει η χώρα και αδημονούν για την εξεύρεση λύσης. Στην συνέχεια απολαμβάνουν την δράση μεταξύ των αλληλοκατηγοριών που εκτοξεύουν οι νέοι κατήγοροι και δημιουργούν νέους κατηγορούμενους. Κατά την εξέλιξη ουδείς γνωρίζει τί είναι. Οι θεατές έρχονται αντιμέτωποι με τους μπλε και πράσινους κατηγορούμενους που αλληλοκατηγορούνται. Εν τω μεταξύ οι άλλες αποχρώσεις κατηγορούν τους πρώτους δύο. Σε αυτή την φάση του έργου ουδείς κατηγορεί τους θεατές οι οποίοι περιμένουν την εντολή του σκηνοθέτη για να εμφανιστούν στη σκηνή.
Η αδρεναλίνη έχει φτάσει στα ύψη και η αγωνία των θεατών έχει φέρει το ποθητό αποτέλεσμα για την δημιουργία μιας ακραίας ψυχολογικής κατάστασης. Εν τούτοις το βάρος της υπόθεσης πέφτει στο ποιός είναι ο φταίχτης για να του αποδοθεί ο τίτλος του κατηγορούμενου και αγνοείται ο κομμός που έχουν αναλάβει οι θεατές!
Στην συνέχεια χωρίς ουδείς να αντιληφθεί, οι θεατές βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ένα πεδίο κατηγοριών και καλούνται να τιμωρηθούν. Είναι οι νέοι κατηγορούμενοι και ως τέτοιοι πρέπει πάραυτα να τιμωρηθούν! Και τιμωρούνται! Η πλοκή του έργου ανατρέπεται αναφανδόν!
Υπό το φως τέτοιων εξελίξεων ουδείς δύναται να διακρίνει τα σκοτεινά μονοπάτια σκέψης και καθοδήγησης. Οι ρακένδυτοι θεατές έχουν απομείνει με το εισιτήριο στο χέρι, το οποίο κλήθηκαν να καταβάλουν. Και απορούν με την τροπή που πήρε η εξέλιξη. Και αδυνατούν να αντιληφθούν ότι από θεατές που πλήρωσαν τα νόμιμα σύμφωνα με τη νομοθεσία περί δημοσίων θεαμάτων και ψυχαγωγιών βρέθηκαν να καταβάλουν και για την υποχρεωτική συμμετοχή τους ως κομπάρσοι σε μια αθέλητη τραγωδία.
Θεατές, κατήγοροι και κατηγορούμενοι, όλοι μαζί εξαϋλώθηκαν σαν ένα συμπαγές σύννεφο που χάθηκε στο άπειρο. Απέμεινε ο χορός να μοιρολογεί...
Λόγω επιτυχίας η παράσταση θα επαναληφθεί.
Αναμένεται να αποφανθούν οι χορηγοί για την χρηματοδότησή της...
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου