Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 15/09/2010


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   15/09/2010

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Καλύτερα δεν είναι έτσι; ( Εδώ υπάρχει ερωτηματικό!)
Πιο ήρεμα, πιο ήσυχα, με μια μέρα να κυλάει νωχελικά χωρίς πολλά πολλά να διαταράσσουν την ψυχική σου ηρεμία. Όπως παλιά. Αργά και ήρεμα. Σταμάτησε χθες η ...καμπάνα λόγω βλάβης και βρήκαμε την ηρεμία μας. Καμμία πρόσβαση στα νέα και τα γεγονότα που θα μπορούσαν να σου χαλάσουν τη νιρβάνα μια αργής ημέρας. 
Τέρμα, και δυστυχώς μόνο για μέρα το πολύ, η αποσύνδεση με τη σύγχρονη τεχνολογία. Η κινητή τηλεφωνία ....σίγησε! Άκρα του τάφου σιωπή. Και φάνηκε όλο το μεγαλείο της εξάρτησης μας από αυτήν. Χαμός και πανικός! Τώρα τι γίνεται; ( Εδώ υπάρχει ερωτηματικό!)
Πώς θα επικοινωνήσουμε; Πώς θα μεταφέρουμε όλο μας το πάθος της κοινωνικής μας κριτικής δια μέσου της τεχνολογίας; Επιστροφή στην πρωτόγονη κατάσταση του προτέρου εντίμου βίου μας; Χωρίς την ύπαρξη της σωτήριας κινητής τηλεφωνίας; Πώς θα μπορέσουμε να ζήσουμε; Τι κακό είναι αυτό που μας βρήκε; ( Πληθώρα ερωτήσεων)
Και πόσο θα μας λείψουν οι εικόνες των ...αμερίμνως περιπατούντων και ομιλούντων στο πουθενά; Διότι τη στιγμή που έλειψε η κινητή τηλεφωνία έλειψε και η κινητή ομιλία! Εξαφάνιση των απανταχού ομιλούντων στο πουθενά! Καθόσον η θειά μας η Αμερσούδα μη γνώστης και μη λάτρης της σύγχρονης τεχνολογίας αδυνατεί να πιστέψει ότι το λιγότερο δεν είχαν λωλαθεί. Διότι σου λέει όταν περπατάς μόνος σου και μιλάς μόνος σου κάτι τρέχει και πολύ σοβαρό μάλιστα. Εμείς τους λέγαμε λωλούς, ένα πράμα, ισχυρίζεται. 
Και ίσως δεν έχει άδικο. Διότι μπορεί να κερδίζεις απεριόριστο χρόνο και να λειτουργείς ακαριαία αλλά οι παρενέργειες συσσωρεύονται αργά και σταθερά. Λειτουργούν υποδορίως και καταδυναστεύουν την ηρεμία σου και την ψυχική σου ευρωστία. Δεν επιτρέπει στο χρόνο να κυλήσει αργά και φυσιολογικά όπως τις παλιές καλές εποχές.
Διότι και λίγη άγνοια κάνει πολύ καλό!

ΥΓ. Ο δαίμων του τυπογραφείου χτύπησε προχθές με την επανεμφάνιση της στήλης. Εξαφανίστηκαν όλα τα ερωτηματικά από εκεί που χρειαζόντουσαν. Γι’ αυτό και σήμερα για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο γίνεται ειδική μνεία περί της ύπαρξής τους. Αν στη συνέχεια επιμένει το ίδιο φαινόμενο παρακαλείσθε να τα βάλετε μόνοι σας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου