Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 14/05/2010


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   14/05/2010

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Τι έγινε, βρε παιδιά; Μας την έπεσαν;
Πανικός! Από πού να κρυφτούμε; Άσε που αρχίζουν και οι εξετάσεις και όσο να πεις μια ψυχολογική αναστάτωση την έχουμε. Ένα αγωνιώδες βλέμμα χαμένο στο άπειρο του σύμπαντος κυκλοφορεί. Και από εκεί και πέρα μια χαώδης κατάσταση για το τι επικρατεί.
Διότι καλά να δώσεις εξετάσεις με στόχο ένα πτυχίο με περίλαμπρη κορνίζα να καμαρώνει στον τοίχο. Από εκεί και πέρα τι κάνεις!
Διότι χρειάζεσαι και το σωστό ...τάιμινγκ! Και ως γνωστόν τάιμινγκ σημαίνει η κατάλληλη στιγμή για να ευδοκιμήσει κάτι. Και πλέον, τώρα πια, δεν είναι το σωστό τάιμινγκ για ...εύπορους πρίγκιπες. Τι να γίνεις; Γιατρός; Το πολύ πολύ να βγάζεις τριακόσια ευρώ το χρόνο ή να βλέπεις το όνομα σου σε λίστες ...παραβατικής συμπεριφοράς! Να γίνεις δημόσιος υπάλληλος; Ήταν και αυτό μια λύση! Διότι όσο να πεις όλο και κάτι περίσσευε!
Τώρα από ό,τι φαίνεται, με την επιδρομή των ισχνών αγελάδων τι κομάτι να περισσέψει; Τι μπριζόλα να διαλέξεις; Πετσί και κόκαλο. Το πολύ πολύ να σου βγει μια σούπα δυναμωτική βράζοντας το κόκαλο. Και όλα αυτά διότι έχουμε λάθος τάιμινγκ! Αντε μετά να διαλέξεις ένα σωστό και κερδοφόρο επάγγελμα. Διότι δεν είναι το επάγγελμα αυτό καθεαυτό. Εξαρτάται από τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες για να αναπτυχθεί το επάγγελμα και να ευπορήσει ο κάτοχός του.
Παλιά σου λέει, πήγαινε δημόσιος υπάλληλος! Δημόσιος υπάλληλος; Με τρεις και εξήντα; Α, πα, πα! Μετά πώς άλλαξε το τάιμινγκ, πώς άλλαξε η μόδα, πώς άρεσε το δημοσιοϋπαλληλίκι, πώς μεγάλωσε ο μισθός ένας Θεός το ξέρει! Και στριμωξίδι από εδώ, σπρώξιμο από εκεί, όλο και φούσκωνε το παράρτημα! Και φτάσαμε να έχουμε, να έχουμε και σταματημό να μην έχουμε! 
Και ο ελεύθερος επαγγελματίας τι μέλλον να έχει τώρα πια; Επτά στους δέκα δηλώνουν φτωχοί! Είναι ή δεν είναι; Διότι εάν δηλώνεις φτωχός και ...καλοπερνάς την φτώχια σου κάνοντας βουτιές στην ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα σου σημαίνει ότι καταναλώνεις πολύ νερό. Από κάπου έχεις διαρροή. Άρα χρειάζεσαι υδραυλικό!
Και από την άλλη δεν μπορείς να δηλώνεις φτωχός επειδή ο γιατρός σου είπε ότι χρειάζεσαι να αναπνέεις θαλάσσιες αύρες λόγω αυξημένου ιωδίου που σου λείπει και καβαλάς το θαλάσσιο μηχανοκίνητο. Πιάσε παραλία! Βοτσαλάκια! Και εκεί φυσάει! Άσε που υπάρχει κίνδυνος να σε πιάσουν τα ρεύματα πάνω στο κατάστρωμα. Καιρός, τώρα, για πνευμονίες; Καλά την γλυτώσαμε την πανδημία!
Πάντα τελευταίοι και καταϊδρωμένοι!  Μας πρόλαβαν άλλοι!
Είχαν καλύτερο ...τάιμινγκ!
                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου