Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 14/04/2011

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  14/04/2011

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Σε κάθε δίαιτα τα φρούτα είναι αναγκαία!
Εξ άλλου είναι και μια άριστα υγιεινή τροφή. Έτσι είναι για το ιδανικό φρούτο. Επειδή δεν ξέρουμε τι κρύβει μέσα του καλυμμένο από το υπέροχο χρώμα του και το πιθανό γαργαλιστικό άρωμά του. Και Κύριος οίδε πώς μπορεί να μεγάλωσε το …κακόμοιρο φρουτάκι που όλοι, επιστήμονες και μη το συστήνουν ανεπιφύλακτα!
Και στη χώρα μας, ευτυχώς υπάρχει πληθώρα φρούτων. Ανεξάντλητη ποικιλία και τιμές για όλα τα βαλάντια. Οπότε κανείς δεν μπορεί να είναι παραπονεμένος. Όλοι μπορούν να απολαύσουν την ποιότητα των ελληνικών φρούτων. Και ειδικά τώρα που πλησιάζει και το καλοκαίρι είναι μια καλή ευκαιρία να γευτούμε τις ζουμερές βιταμίνες τους.
Διότι έτσι κάνουμε σωστή διατροφή με αποτέλεσμα να είμαστε υγιείς. Η απρόσεκτη διατροφή έχει πολλές επιπλοκές όσον αφορά στην υγεία μας. Τρέχα γύρευε σε γιατρούς και εξετάσεις και νοσοκομεία. Χτύπα ξύλο!
Παρεμπιπτόντως υπάρχει και μια αναγκαστική τάση για υγιεινή διατροφή λόγω της γενικότερης κατάστασης που εμμέσως πλην σαφώς αναδύθηκε από την ανάγκη βελτίωσης της υγείας του νεοέλληνα. Έτσι ακριβώς.
Εδώ που τα λέμε οι διατροφικές επιλογές του νεοέλληνα είχαν παρεκτραπεί και ο ίδιος κατηφόριζε την οδό της απωλείας. Τόσα έξοδα σε φάρμακα, εξετάσεις, γιατρούς… και για όλα αυτά ο μεγάλος φταίχτης ήταν ….το κοκορέτσι!
Και ευτυχώς που ήρθε η οικονομική κρίση και μαζευτήκαμε λίγο, διαφορετικά μας έβλεπα να είχαμε το πιο αρρωστιάρικο DNA επί της γης! Και οσονούπω κατέφθασε η οικονομική κρίση για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους μιας και ο νεοέλληνας δεν σηκώνει και πολλά πολλά σε συμβουλές και νουθεσίες.
Και ορίστε που έχουμε φρούτα, υγιεινά και φθηνά ειδικά τώρα που… η άνοιξη μας έφτασε εμπρός βήμα ταχύ! Χώρια που μια επιθυμητή παρενέργεια με αυτή τη διατροφική αλλαγή είναι και η μείωση εισβολής του χεριού στην τσέπη. Και όλο και λιγότερο θυμάσαι ότι είναι άδεια!
Και είναι τόσο επιτυχημένη αυτή η δίαιτα με τα φρούτα που θα κυκλοφορήσει και σε παιχνίδι. Διότι έτσι σου θυμίζει κάθε μέρα ότι ένα φρούτο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα. Και θα πλημμυρίσει η ελληνική αγορά με φρουτάκια παντός είδους, αρώματος και χρώματος προς τέρψιν των απανταχού φρουτόπληκτων.  
Δεν απομένει πλέον παρά να περιμένουμε υπομονετικά για την έλευση των φρουτακίων για να συμπληρωθεί η επίτευξη των σκοπών των αλλαγών των διατροφικών μας συνηθειών.
Για να ευφρανθεί η ψυχή μας …διοξίνη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου