Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ 14/03/2011

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ"  ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   14/03/2011


Και είναι καλό αυτό, τώρα;
Δηλαδή, σωθήκαμε; Μπορούμε να βγούμε στους δρόμους και να ζητωκραυγάζουμε και να κορνάρουμε και να ανάψουμε φωτιές; Να χαρούμε για το φως στο τούνελ που φάνηκε; Δεν πρέπει;
Χαρμόσυνα τα νέα από την Ευρώπη! Δεν θα μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε. Άσε που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ότι ...να το ένα και να το άλλο και είμαστε λίγο πριν τον γκρεμό! Και ένας πανικός κατέλαβε τους ...γυρολόγους του διαδικτύου. Διότι μόνο στο διαδίκτυο τα μαθαίνεις όλα. Και αυτά που υφίστανται και αυτά που δεν υφίστανται!
Και πανικόβλητος ο κόσμος άρχισε να σκέφτεται. Βρε, μπας και είναι αλήθεια; Βρε, μήπως πρέπει να πάρω κανα δυο τσουβάλια αλεύρι να έχω να πορευτώ; Κανά δυο κιβώτια μακαρόνια τώρα που έχει και προσφορές; Μπας και χρειαστούν! Θυμάστε κάτι παλιές εποχές, όχι πολύ μακριά που ως και από τροφές σκύλων άδειασαν τα ράφια! Και να που ξεθύμανε λίγο η τρομολαγνεία μας! Για αυτό λέω, μήπως πρέπει να βγούμε στους δρόμους για να δείξουμε τη χαρά μας στους βόρειους εταίρους μας;  Όχι, ε;
Το θέμα δεν είναι πόσο και πώς θα μας βοηθήσουν. Το θέμα είναι πόσο θα βοηθήσουμε εμείς! Όχι αυτούς! Εμάς τους ίδιους! Διότι ό,τι και να μας χαρίσουν όσα και να μας χαρίσουν αν δεν έχουμε σκοπό αν αλλάξουμε εμείς πάλι στον ίδιο βούρκο θα επιστρέψουμε μετά από χρόνια και καιρούς. Πάλι δικά μας θα είναι! Και τότε; Ακόμα πιο βαθιά. Και άντε να βρεις φως μετά!
Το βαθύτερο πρόβλημα δεν είναι πώς θα σωθούμε τώρα. Όλο και κάτι θα γίνει. Όλο και κάποια βοήθεια στις ...αμαρτωλές Μαγδαληνές θα δοθεί. Το πρόβλημα είναι τι θα απογίνει από εδώ και πέρα. Αυτό είναι το δύσκολο που πρέπει να λυθεί. Και προφανώς είναι τρομακτικά δύσκολο!
Πώς θα ξεμπλεχτεί αυτό το κουβάρι που δεν έχει μήτε αρχή, μήτε τέλος; Πιάνεις ένα κομμάτι και προσπαθείς να το τραβήξεις αλλά αυτό σκαλώνει και δεν βγαίνει άλλο. Προσπαθείς από αλλού και συμβαίνει το ίδιο. Το κρατάς στα χέρια σου, το περιτριγυρίζεις μπρος στα κουρασμένα σου μάτια και είσαι έτοιμος να ...κατεβάσεις καντήλια! Νυχτέρια ατελείωτα και πάλι το μπλέξιμο βγάζει άλλο μπλέξιμο!
Μάλλον χρειάζεται καινούριο κουβάρι!
Αλλά πού να το βρούμε;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου