Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 14/01/2010

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   14/01/2010




 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ




Το κυνήγι ανέκαθεν ήταν μία από τις αγαπημένες ενασχολήσεις του ανθρώπου.

Από τα βάθη των αιώνων. Από το κυνήγι των μαγισσών και το κυνήγι της αλεπούς μέχρι το κυνήγι άγριων θηραμάτων και ιπτάμενων νοστιμιών.

Σε μια μοντέρνα όμως εποχή, πιο ανθρώπινη και εξευγενισμένη, το κυνήγι παίρνει άλλη μορφή και διάσταση. Απαλλάσσεται από ιδιομορφίες και βαρβαρότητες ενός παρελθοντικού σκοταδισμού και αποκτά τον χαρακτήρα και τις ιδιότητες ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού. Τι στον κόρακα έχουμε ξοδέψει ατελείωτες ώρες μπροστά στα σπίτια και τις μετοχές του μονόπολι! Να που χρειάστηκε! Μάθε τέχνη κι άστηνε που λένε!

Η μοντέρνα εκδοχή είναι το κυνήγι των αποδείξεων. Και δεν είναι επιτραπέζιο. Παίζεται παντού. Στην πόλη, στην εξοχή, στις εθνικές οδούς! Τίποτα δεν πάει χαμένο.

Ολη η επικράτεια ένα παιχνίδι. Και όσοι περισσότεροι συμμετέχουν τόσο μεγαλύτερη επιτυχία έχει το παιχνίδι.

Και είναι σοβαρά τα πράγματα. Δεν κερδίζεις ψεύτικα χαρτονομίσματα και πόντους όπως στα επιτραπέζια. Κερδίζεις σε χρήμα. Και αυτό είναι που ιντριγκάρει τον κάθε συμμετέχοντα στο παιχνίδι. Ακολουθώντας τους κανόνες μπορεί να βγεις ακόμα περισσότερο κερδισμένος.

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, ο γενικός στόχος του παιχνιδιού είναι η συλλογή αποδείξεων, ...αποδείξεων όχι γραμματοσήμων! Οσο μαζεύεις τόσο κερδίζεις.

Αλλά... εάν μαζεύεις αποδείξεις από ορισμένες κατηγορίες επαγγελμάτων έχεις μεγαλύτερα κέρδη. Για παράδειγμα, γιατροί, δικηγόροι, τεχνίτες... Αυτές είναι οι δύσκολες κατηγορίες. Είναι τα δυσεύρετα και ανεκτίμητα χαρτάκια για την συμπλήρωση του άλμπουμ από τις γκοφρέτες ΙΟΝ! Είδατε; Δεν αλλάζει τίποτα. Οι κανόνες είναι γνωστοί.

Και εάν έχεις περισσότερα σπάνια χαρτάκια τότε φτάνεις στο στόχο σου. Μην σου πω ότι απαλλάσσεσαι τελείως από τον φόρο! Αυτό το τελευταίο όμως χρειάζεται μια επιβεβαίωση.

Δηλαδή, χτυπήστε μια αγωγή, μια μήνυση, όλο και κάτι θα βρεθεί, ένας κακός γείτονας και να σου έτοιμη η απόδειξη από τον δικηγόρο. Τώρα πού θα βρείτε τα λεφτά για να κάνετε αγωγή, αυτό είναι μέρος άλλου παιχνιδιού. Μην τα μπερδεύουμε. Από την άλλη πάρτε σβάρνα τους γιατρούς. Ακόμα και καλά να είστε, χτυπήστε μια πόρτα. Ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να συμβεί.

Στην συνέχεια ξεκινήστε μια ανακαίνιση στο σπίτι. Θα χρειαστείτε ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, πατωματζήδες, αλουμινάδες, πλακάδες. Θα πλημμυρίσετε από τα δύσκολα χαρτάκια. Αυτά θεωρούνται τα πιο δυσεύρετα. Μην σας πω είδος προς εξαφάνιση! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου