Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 11/03/2011

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ"  ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   11/03/2011


Κοίτα να σου πω!
Αυτά να τα πεις κάπου αλλού που έχουν άλλες ιδέες και κοιμούνται αγκαλιά με τη μεγάλη ιδέα της προσέγγισης των λαών! Κανείς δεν έχει αντίρρηση! Σωστό και λογικό! Αλλά η προσέγγιση θέλει δύο. Πώς μπορείς να προσεγγίζεις μόνο εσύ. Που θα πας να ακουμπήσεις; Πάνω σου; Άντε και πας να προσεγγίσεις; Αν φεύγει ο άλλος; Πόσο πιο βαθιά να πας; Αφού τον βλέπεις ότι απομακρύνεται όσο και να θέλει να λέει ότι εδώ είμαι! Τι θα παίξουμε; Λύκε, λύκε είσαι εδώ;
Το να διατυμπανίζει κανείς τις δήθεν αγαθές του προθέσεις είναι για να φτάνουν στα αυτιά της απάνω ραχούλας! Σε αυτούς που ίσως είναι ευκολόπιστοι παρασυρμένοι από τα ιδανικά μεγάλων ιδεών. Παρασυρμένοι από τα ιδανικά της θεωρίας που δυστυχώς βρίσκει μονόπλευρη εφαρμογή. Δεν είναι λογικό όμως αυτό. Ένας μεγάλος έρωτας δεν μπορεί να είναι μονόπλευρος.
Διότι έρχεσαι που έρχεσαι, τι μας έφερες; Κανένα σιροπιαστό από την Πόλη; Αμ δε! Πικραμύγδαλα! Ξεχάστηκε το παλικάρι και ήρθε με άδεια χέρια από σιροπιαστά. Του τα ‘φαγαν μάλλον οι τελωνιακοί στα σύνορα. Ναι, διότι ήθελε και οδικώς να περιηγηθεί. Έτσι για να δοκιμάσει τα σιροπιαστά της Ξάνθης και της Κομοτηνής!
Άλλη φορά θα πεταχτεί και μέχρι τη Σπάρτη, δεν προλαβαίνει τώρα, διότι τι Ξάνθη, τι Σπάρτη! Το ίδιο είναι λέει. Καλά, άκουσε κανείς τίποτα για σιροπιαστά Σπάρτης; Αν είναι να οργανώσουμε καμιά εκδρομή προς τα νότια!
Ήρθε, κουβάλησε και το χαμόγελο της μάσκας, εκσφενδόνισε λόγια αγάπης και τρυφερότητας και έμεινε σε μας το ηλίθιο χαμόγελο της αγελάδας. Διότι κάπου νιώσαμε ότι φούσκωσε ακόμα περισσότερο η ηλιθιότητά μας. Μας βρήκαν μικρούς και μας περιπαίζουν; Νομίζουν ότι είμαστε τρελοί και παλαβοί μαζί τους; Δεν θέλουμε έτσι βρε αδερφέ! Διότι δήλωσε και άλλα πολλά και παλαβά!
Και από την άλλη μας χτύπησε στην πλάτη πατρικά και στοργικά και μας κάλεσε να επισκεφτούμε τη χώρα του για να γνωριστούμε καλύτερα οι δυο λαοί. Θεός φυλάξοι! Πόσο ακόμα καλύτερα να γνωριστούμε; Έχουμε τραβήξει κάτι γνωριμίες με τους γείτονες!
Τους γνωρίσαμε και από την καλή και από την ανάποδη!
Δεν θα πάρουμε άλλο!
Έχουμε και δικά μας σιροπιαστά!



ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου