Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ 10/05/2010


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 10/05/2010

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Τέτοιο μπάχαλο πια!
Μας έχουν σπάσει πια τα νεύρα! Το ευρώ από εδώ, το ευρώ από εκεί, πού είναι το ευρώ; Τρέχουν και δεν φτάνουν διότι άλλο η εικονική πραγματικότητα και άλλο η πραγματική πραγματικότητα. Βρέθηκαν προ εκπλήξεως και παραμένουν ακόμα με τα χαρακτηριστικά της χαραγμένα στα απελπισμένα πρόσωπά τους. Τους ταλαιπώρησε η χαροκαμένη Ελλάδα, την ταλαιπώρησαν μέχρι να δουν το πρόβλημα της και τώρα που η πυρκαγιά χτυπάει και άλλες πόρτες τρέχουν και δεν φτάνουν.
Μέχρι και υπερωρίες χτυπούν για να βρουν λύση στο πρόβλημα που εξαπλώνεται ραγδαίως και σιγοκαίει ό,τι βρεθεί μπροστά του. Λέτε να φταίει και γι’ αυτό η Ελλάδα; Λέτε πάλι να είμαστε στην κορυφή των εξελίξεων; Σιγά μην φταίει η ψωροκώσταινα για το διεθνές μπάχαλο!
Ένας παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος είναι και τίποτα παραπάνω. Αφού μαζεύτηκαν όλοι και προσπαθούν να βρεθούν σε μια συλλογική αντεπίθεση. Διότι ένας συμβατικός πόλεμος στις μέρες μας δεν λέει. Ο πολιτισμός δεν επιτρέπει τα λάθη του παρελθόντος. Και γι αυτό μεταλλάχτηκαν τα επικίνδυνα σπορ και εμφανίζονται στην καινούρια τους μορφή. Αλλά με τα ίδια αποτελέσματα και παρενέργειες στον πληβειακό πληθυσμό. Και το ηθικό δίδαγμα ότι από πίσω κρύβονται οικονομικά συμφέροντα που κινούν τα νήματα και καθοδηγούν την εξέλιξη της καθημερινότητας.
Διότι μπορεί αφορμή να είναι ο ελληνικός ιός αλλά τα αίτια καιροφυλακτούσαν με μάτια δεκατέσσερα για την επίθεση. Και την βρήκαν. Και δεν έχασαν την ευκαιρία. Συμμάχησε και η διστακτικότητα της Αγγέλας η οποία βρέθηκε αντιμέτωπή της και φτάσαμε στο σημείο να την κατηγορούν και τα γερμανικά μέσα για την τροπή που πήρε το όλο θέμα! Τραβήχτηκε σαν λάστιχο το όλο θέμα, έπεσε πανικός στις αγορές και η γενίκευση της κρίσης επικράτησε μετά φανών και λαμπάδων!
Μέχρι να κατασταλάξει το θέμα, μέχρι να δούμε αν θα χρεοκοπήσουμε ή όχι σύμφωνα με τις διεθνείς Κασσάνδρες και τους κατέχοντες μαντικές ιδιότητες και ικανότητες, μέχρι να τελειώσουν και οι οικονομίες μας των απομεινάντων παχέων αγελάδων ας απολαύσουμε τον τελευταίο έναστρο ουρανό της οικονομίας της χώρας. Διότι τί απόμεινε πλέον; Ένα τελευταίο καλοκαίρι εις ανάμνηση των διακοπών διαρκείας που απολαμβάναμε. Και ας μην συμφωνούσαμε. Διότι αποδείχτηκε ότι η τίμια μεν, πλην φτωχή ελληνίδα κορασίδα δεν άντεξε υπό το βάρος της απώλειας της προίκας της. Ποιοί όμως είναι οι γαμπροί της Ευτυχίας; Δεν πρέπει να τους αναζητήσουμε;
Για αθέτηση υπόσχεσης γάμου!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου