Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 10/04/2010


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 10/04/2010

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Γαμπρός με το στανιό!
Άλλα λένε τα συμπεθέρια και άλλα λένε οι συγγενείς! Ετοιμάζουν κοστούμι ραμμένο και κομμένο στα μέτρα τους διότι έτσι θέλουν, έτσι λογαριάζουν και έτσι τους συμφέρει. Πακτωλός ειδήσεων, φημών, αναλύσεων κατά πώς βολεύει τον καθένα. Πώς γίνεται λίγο πριν από τον γάμο; Μια βαβυλωνία άγχους, επίδειξης και άκρατης προετοιμασίας για το μεγάλο γεγονός.
Όλοι τρέχουν να διαψεύσουν ότι ο γάμος δεν είναι του επιπέδου τους. Τον θέλουν καλύτερο, δεν αρμόζει στην εικόνα τους και στο όνομά τους. Και από εκεί και πέρα αρχίζουν τα νταούλια. Τι δώρο πια να πάει κανείς στο γάμο; Αυτό δεν ταιριάζει, το άλλο είναι ακριβό, το άλλο είναι ξεπεσμός και τελικά ο γαμπρός και η νύφη βρίσκονται σε αμηχανία.
Τι σόι σπιτικό να ανοίξουν χωρίς δώρα; Ένα φλιτζάνι του καφέ, τέλος πάντων, ας μην είναι δωδεκάδα. Φτάνει μια κούπα να πίνουν και οι δυο. Ένα πιρούνι, μια πιατέλα, μια σκάφη, ας μην είναι πλυντήριο! Ένα αλαλούμ αυτός ο γάμος και ως φαίνεται κανείς δεν θέλει να στεριώσει πριν καλά καλά γίνει.  
Από την μια η Αθήνα παρουσιάζει μειωμένο το έλλειμμα στο πρώτο τρίμηνο και από την άλλη τα συμπεθέρια ξελαρυγγίζονται ότι καμία αλλαγή στο προσκήνιο. Δεν βλέπουν να στεριώνει η αυτοδυναμία του νέου νοικοκυριού. Χώρια που οι κουτσομπόλες του χωριού σταματημό δεν έχουν για την αποτυχία του μέλλοντος γάμου. Βρίσκονται σε έναν αγώνα δρόμου ποιά θα πει τα περισσότερα. Σκέτη αποτυχία σου λέει. Ανήθικος ο γαμπρός, εξώλης και προώλης η νύφη! Δεν στεριώνει το στεφάνι. Θα τα τινάξουν στον αέρα!
Και από την άλλη, οι καλεσμένοι στέλνουν τα δώρα του γάμου, η αγορά κινείται, με αποτέλεσμα η παραγωγή και οι εξαγωγές της Αγγέλας να αυξάνονται και να πληθύνονται εις βάρος των άλλων παραγωγών της ευρωζώνης. Διότι πώς να το κάνουμε; Ο θάνατος σου η ζωή μου! Εκλογές έχουμε, πρέπει να τους έχουμε ευχαριστημένους τους υπηκόους μας.
Και όσο για το ευρωπαϊκό πνεύμα;
Δεν πάει να καεί και το παλιάμπελο!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου