Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 10/03/2010

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 10/03/2010

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Τελικά δεν μπορεί να είναι όλοι το ίδιο!
Άλλο τα στημένα δημοσιεύματα και οι κακεντρεχείς στρατηγικές και άλλο η απλή λογική! Ανόμοια πράγματα που δεν μπορείς να τα συγκρίνεις. Είναι εκτός πραγματικότητας. Διότι τα απανωτά χτυπήματα και ειδικά κάτω από τη μέση είναι ξεκάθαρο πλέον ότι είναι καθοδηγούμενα. Αρκετά αυτό το παιχνίδι. Το καταλάβαμε. Άντε βγείτε, θα τα φυλάμε εμείς τώρα. Σειρά μας!
Δεν είναι απατεώνες όλοι οι Έλληνες, λέει γερμανός πολίτης. Τι φταίει ο λαός; Απατεώνες είναι οι πολιτικοί σας που έδιναν ψεύτικα στοιχεία. Έτσι είναι; Αν είναι έτσι γιατί πληρώνουμε εμείς; Δώσαμε ψεύτικα στοιχεία εμείς; Και τι σχέση έχουν τα ψεύτικα στοιχεία με τα ...λεφτά πτερόεντα; Υποσχεθήκαμε κάτι; Κατηγορούμαστε για αθέτηση υπόσχεσης γάμου; Υποσχεθήκαμε γερή προίκα και τα γυρνάμε τώρα; Όλα ήταν μέχρι να βάλουμε στο χέρι τον γαμπρό; Και το έμαθε τελευταία στιγμή, λίγο πριν την εκκλησία; Και το φιλότιμο του τον κάνει να χαμογελάει για να μην αρχίσει το σόι τα σχόλια;
Αλλά οι γερμανοί προύχοντες βαστάνε γερά την άμυνα τους κρατώντας μια στάση επιθετική. Για να σταθούν στα πόδια τους. Σου λέει, και για ψέμματα να διαρρεύσει ότι βοηθάμε τους Έλληνες θα μας λυντσάρουν, εννοείται οι γερμανοί. Ούτε στον ύπνο τους δεν θα δουν ψήφο στις επόμενες εκλογές. Άσε που μπορεί να πέσει και η κυβέρνηση από τον σεισμό που θα ακολουθήσει.
Και λέει η είδηση : Ο Χανς είναι συνταξιούχος τυπογράφος. Βλέπει και ακούει συνεχώς ρεπορτάζ για την Ελλάδα και του είναι αδιανόητες οι παχυλές συντάξεις που εξασφαλίζουν οι Έλληνες με βάση την τελευταία, «καλή» πενταετία. Αυτός εργάστηκε 44 χρόνια, ο τελευταίος μισθός του ήταν 4.200 μεικτά, 2.200 καθαρά. Η σύνταξη που πήρε στα 65 του είναι 1.300 ευρώ. Δεν δείχνει κατανόηση για τις διαδηλώσεις στην Ελλάδα, «πρέπει να σφίξουν το ζωνάρι. Κι εμείς το σφίξαμε» λέει.
Αγαπητέ μου Χανς, ο μισθός που αναφέρεις μήπως έχει κάποιο τυπογραφικό λάθος; Διότι εδώ, έτσι το εκλαμβάνουμε εμείς. Μόνο ως τυπογραφικό λάθος. Και ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ανόμοια ποσά. Οπότε τί συμπέρασμα να βγάλουμε; Όσο αφορά τα ζωνάρια, πολύ ευχαρίστως να τα σφίξουμε και εμείς. Αλλά δεν πάει άλλο!
Η τελευταία τρύπα έχει φτάσει στον τοκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου