Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 10/02/2010

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 10/02/2010

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Καλά σημάδια!
Από ό,τι φαίνεται παρά τρίχα γλυτώσαμε τη χρεοκοπία! Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Θα εξαρτηθεί φυσικά και από τις καιρικές συνθήκες που μπορεί να εμφανιστούν και οσονούπω να προκαλέσουν δυσχέρεια στην διάβαση. Οσο να πεις, οι χιονοθύελλες, οι καταιγίδες και οι βοριάδες προκαλούν μια επιβράδυνση. Μια καθυστέρηση από εδώ, μια καθυστέρηση από εκεί, μια διανυκτέρευση σε κανένα καταφύγιο λόγω βαριάς χιονόπτωσης, όλα πρέπει κανείς να τα λαμβάνει υπόψη του!
Το ότι ο πρώτος μήνας τρέχοντος έτους είχε μια θεαματική αύξηση στην αγορά αυτοκινήτων, δεν λέει τίποτα! Σιγά μην έχουν λεφτά οι ελληνες να αγοράζουν αυτοκίνητα. Κλαίει και οδύρεται ο ντουνιάς για τις περικοπές και ψαλιδισμούς και αυτοκίνητα θα αγοράζουμε; Δεν είναι δυνατόν!
Από την άλλη όμως υπάρχει και η αντίστροφη θεωρία που είναι υπέρ της άποψης ότι στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος. Και χαίρεται πραγματικά με την κατάσταση που επικρατεί στις αγορές. Διότι ένα κέρδος θα το βγάλει μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Διότι ούτε λίγο ούτε πολύ τα ...γουρούνια έφεραν μια αναζωογόνηση. Και τα γουρούνια από το ακρωνύμιο P.I.G.S. - όπως μας ονοματίζουν περιφρονητικά, ποιοι άλλοι; οι αγγλομαθείς κάτοικοι του βορά από τις λέξεις Portugal, Italy, Greece, Spain!  
Και η επίθεση των καιροσκόπων δεν μονοπωλείται πλέον στην Ελλάδα αλλά πήρε στροφή για Πορτογαλία και Ισπανία. Και αρχίζουν και νιώθουν οι επικεφαλής ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο του ενός γουρουνιού! Το θέμα είναι της ευρωζώνης. Ο πόλεμος γενικεύτηκε!
Από την άλλη, ξεκινά καινούριος εσωτερικός πόλεμος, αντίδραση στις περικοπές και στις μειώσεις. Απεργίες και κινητοποιήσεις για τις κυβερνητικές ...παροχές! Διότι, σου λέει, αλλιώς ήμουν μαθημένος, μη μου το χαλάς τώρα. Πώς να ξεμάθω;
Και καλά οι υπάλληλοι. Κάνουν μια απεργία, δυο απεργίες και διαμαρτύρονται! Αυτοί που έχουν επιχειρήσεις πώς να διαμαρτυρηθούν; Να κατεβάσουν ρολά; Να βγάλουν εμπορεύματα στους δρόμους; Θα τα χάσουν και αυτά από το πλιάτσικο που θα ακολουθήσει! Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Οσοι δεν ξέρουν κολύμπι, στο κενό!
Διαφορετικά, για να βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία.
Όλοι... Μα, όλοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου