Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 08/02/2010

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 08/02/2010

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Τελικά τι θα απογίνουμε χωρίς φοροφυγάδες;
“Αν μπορέσουμε και συλλάβουμε γρήγορα δύο-τρεις από αυτούς που πλούτισαν κλέβοντας το κράτος και είχαν μάθει να ξεγλιστράνε πάντα, επειδή ήταν επώνυμοι και είχαν πολιτικές διασυνδέσεις, τότε θα το σκεφτεί καλά οποιοσδήποτε να αποκρύψει ξανά εισοδήματα” υποστηρίζει κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος.
Τρομακτική δήλωση που φωτογραφίζει την κατάσταση που επικρατεί. Δηλαδή τόσα χρόνια ό,τι ήθελες έκανες. Και μπορούσες άνετα να επικρατήσεις. Εχοντας επώνυμο και πολιτικές διασυνδέσεις η περιουσία σου αυξανόταν επικίνδυνα για το μέλλον της χώρας! Και πόσα χρόνια γινόταν αυτό; Πέντε, δέκα, είκοσι;
Τρομακτικό και το ηθικό δίδαγμα που απορρέει από την αναφερόμενη δήλωση. Πώς λειτουργούσε αυτό το κράτος που κατά τα φαινόμενα πνέει τα λοίσθια; Έφτασε, πλέον, στο τέλος της διαδρομής; Και τι θα απογίνουμε όλοι οι επιβαίνοντες στην ταχεία; Θα κατεβούμε για να πάρουμε την πόστα προς άγνωστη κατεύθυνση; Και πόσο θα διαρκέσει η αναμονή στο σταθμό για την ανταπόκριση;
Και η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δηλώσει κάποτε ότι “οι φοροφυγάδες θα χάσουν τον ύπνο τους”. Τελικά ουδείς έτρεξε στο φαρμακείο για αγορά υπνωτικών χαπιών. Η αϋπνία στέναζε μέχρι τις πρωινές ώρες υπό το ήχος των μπουζουκιών, η αϋπνία ταξίδευε στην αλλοδαπή σε μια κρυφή αναζήτηση κάλυψης ενός ανώδυνου τοκετού! Ουδεμία αύξηση κατανάλωσης υπνωτικών χαπιών. Για αυτό το ρίξαμε στα αντιγριπικά!
Απέχει παρασάγγας η θεωρία από την εφαρμογή του πειράματος. Και ευχής έργον θα είναι να επιτύχει και το πείραμα. Να αποδείξει ότι κάποτε και επιτέλους η θεωρία στηρίζεται σε επιστημονική βάση και ως εκ τούτου θα εφαρμοστεί με επιτυχία και στην πράξη.  
Αυτή η χώρα είναι αδικημένη από τους ίδιους τους μετόχους της. Την έχουμε κάνει φύλλο και φτερό για να ικανοποιήσουμε τον άκρατο εγωισμό μας ως κληρονόμοι μιας μεγάλης ιδέας, ενός αχανούς πολιτισμού, μιας υπέρλαμπρης ιστορίας. Και συγχρόνως την έχουμε αφήσει από μόνη της να φυλάει Θερμοπύλες. Έρημη και μόνη με το ιστορικό της παρελθόν να παραδέρνει ανάμεσα στις συμπληγάδες πέτρες του καιρού της.
Εχει φτάσει πλέον ο καιρός να πάρει την εκδίκησή της!

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου