Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ 05/04/2011

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   05/04/2011


Πρέπει να το πάρουμε απόφαση!
Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει αλλά και ποτέ δεν είναι όπως πρέπει ζωντανή. Αποδείχτηκε ότι πάντα ήταν σε μια ημιθανούσα κατάσταση και πάντα κάποιοι προσπαθούσαν να την κρατούν φαινομενικά ολοζώντανη. Να ‘ ναι καλά …το μακιγιάζ!
Πάντα έτσι ζούσε και πάντα έτσι πορευόταν. Το ήξεραν μερικοί αλλά οι περισσότεροι, η τραγική πλειονότητα ηδονιζόταν με τον εθνικό θούριο …η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Πως να πεθάνει αφού τόσα χρόνια ξοδευόμασταν σε φιάλες οξυγόνου;
Και νάσου οι εισαγωγές των φιαλών, και δώστου οι παραγγελίες, και νάσου το συνάλλαγμα, το χρήμα να κυκλοφορεί και πέσαμε στο …μπλοκάρισμα! Άφαντο το χρήμα. Βρε πού είναι το χρήμα, βρε εδώ το χρήμα, εκεί το χρήμα. Το χρήμα άφαντο. Πουθενά. Στο μεταξύ οι ανάγκες για …οξυγόνο μεγάλωναν.
Είναι κάτι σαν τα γλυκά… Άμα δεν έχεις, παθαίνεις στέρηση. Και λυσσάς μέχρι να βρεις. Και μόλις βρεις πέφτεις με τα μούτρα. Και να το ζάχαρο στα ύψη. Και να, γιατρέ σώσε με. Και ο ασθενής πλέον είναι στην εντατική…
Και κάτι τέτοιες στιγμές φυσικά και δεν λείπουν και οι καλοθελητές να …εξομαλύνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση με δηλώσεις τους, μπας και μπορέσουν και …χαλαρώσουν κανένα σωληνάκι.
Διότι άμα έχεις τέτοιους υποτιθεμένους και εμπνευσμένους φίλους καλύτερα να πάμε με τους εχθρούς μας. Διότι οι εξ ανατολών διατυμπανίζουν  ότι είναι φίλοι και ότι πρέπει να συσφίξουμε τις σχέσεις μας. Θυμάστε τα σιροπιαστά του υπουργού τους όταν μας είχε επισκεφτεί.
Ο υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, μας έκανε με τα κρεμμυδάκια! Μας λιάνισε και μας πετσόκοψε! Σε λίγο θα ανοίξουν μαντήλι, για να ζητιανεύουν, ήταν το σχόλιο του.
Καλά η ζητιανιά. Το καταλαβαίνω. Έτσι κι αλλιώς αυτό κάνουμε. Το μαντήλι, όμως, πού κολλάει; Μήπως εννοεί ότι θα απλώσουμε μαντήλι κάτω στο χώμα για ελεημοσύνη; Μα που βρίσκεται; Έτσι κάνουν στην χώρα του; Ακόμα μαντήλι έχουν οι ζητιάνοι τους; Σε ποια εποχή βρίσκεται; Εδώ δεν χρησιμοποιούμε μαντήλι εδώ και χρόνια. Να ’ναι καλά τα χαρτομάντιλα. Μαντήλι στη ζητιανιά; Πολύ πίσω τον βρίσκω!
Εδώ κοτζάμ Σόρος ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να σωθεί πάση θυσία. Κάτι θα ξέρει. Κάτι θα του είπανε. Διότι είναι στη μέση και η Λιβύη. Και εμείς απέναντι είμαστε. Όσο να ‘ναι χρειαζόμαστε. Και πρέπει να το καταλάβουμε και εμείς.
Να η ευκαιρία!
Χτυπάει κανείς την πόρτα;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου