Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 05/03/2010

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   05/03/2010

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Ό,τι και να πεις είναι και αυτό μια καλή ιδέα!
Και απορώ πώς δεν το σκεφτήκαμε εμείς πρώτοι. Είναι δυνατόν άλλοι να το σκεφτούν πρώτοι για μας; Και τι κάνουμε εμείς; Γιατί δεν το σκεφτήκαμε; Πάλι ξένες ιδέες θα κλέβουμε; Είμαστε απαράδεκτοι. Μα εντελώς!
Πάλι οι γερμανοί θα μας βγάλουν ασπροπρόσωπους. Καλά που έχουμε και αυτούς και θα μπορέσουμε να ανασάνουμε. Καλοκαίρι έρχεται. Να μπορέσουμε, βρε αδερφέ, να πιούμε μια παγωμένη μπυρίτσα. Γιατί για παραπάνω δεν μας έχω! Αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!
Διότι το να αρχίσουμε να πουλάμε ακατοίκητα νησιά είναι μια καλή ιδέα. Θα αποκτήσουμε και καινούριους γείτονες. Και τι γείτονες; Κοσμοπολίτες και παραλήδες. Όχι τίποτα Βαλκάνιους! Αυτή η ιδέα των γερμανών είναι ευφυέστατη άσχετα αν οι ιδιοκτήτες αυτών των ιδεών σίγουρα έχουν άχαρο χιούμορ - γελάσαμε πάλι! - και προφανώς το άι κιού τους πλησιάζει το άι και...!
Αλλά δεν είναι καιρός να ασχολούμαστε με τέτοιες προτάσεις τέτοιες εποχές ενθουσιώδους μεγαλείου. Αυτή την εποχή απολαμβάνουμε τα μέτρα που θα κυκλοφορήσουν οσονούπω και θα καταγραφούν στο πετσί μας εντός των προσεχών μηνών.
Εκτός και εάν ο από μηχανής θεός μας λυπηθεί! Αλλά ακόμα δεν ξέρουμε τι αισθήματα τρέφει για εμάς μετά το καταιγιστικό τσουνάμι που μας βρήκε. Τι θα σκεφτεί και πώς θα ενεργήσει. Εάν αναλογιστεί τις παρενέργειες που πλήττουν τον πληβειακό πληθυσμό της χώρας. Διότι από μηχανής είναι... και δεν ξέρουμε πόσο καλά λαδωμένος είναι για να ξέρουμε πόσο σωστά λειτουργεί. Διότι μια μηχανή έχει γρανάζια και για να δουλέψει χρειάζεται λάδωμα. Ειδάλλως η τριβή θα τα καταστρέψει και θα απομείνουμε χωρίς μηχανή! Άσχετα αν είμαστε σε εποχές προηγμένης τεχνολογία και βαθέων αισθημάτων και οι μηχανές είναι παλαιολιθικά υπολείμματα! 
Και σίγουρα δεν είναι ο συνταξιούχος που πρόσφερε την σύνταξη του ο από μηχανής θεός που θα γεμίσει τα άδεια ταμεία! Αντιπροσωπεύει το φιλότιμο του Έλληνα που εκρήγνυται στις δύσκολες στιγμές. Αλλά δεν φτάνει αυτό. Αναζητούμε αλλού το ελληνικό φιλότιμο. Διότι τα εφτακόσια ευρώ δεν φτάνουν να συντηρήσουν τα ξερόχορτα και της πιο απομακρυσμένης βραχονησίδας μας.
Εκτός και αν θέλουν να αρχίσουμε τις τηλεπωλήσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου