Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 03/02/2010

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. ¨ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  03/02/2010


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Καιρός να τα μαζεύουμε και να φεύγουμε!
Πού, όμως, να σύρουμε τα βήματά μας; Κλειστές πόρτες θα βρούμε. Χώρια που θα είναι χαλασμένα τα κουδούνια για να μην ακούν οι καινούριοι οικοδεσπότες. Τραβηγμένες κουρτίνες για να μην φαίνεται φως από μέσα και καταλάβουμε ότι κρύβονται. Δεν πάει να χτυπάμε όσο θέλουμε. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω! Ανεπιθύμητοι! Και τί σαν κουνήθηκε η κουρτίνα ελαφρά πίσω από το παράθυρο; Θέλουν να σιγουρευτούν ότι φύγαμε και δεν θα τους ενοχλήσουμε.
Πάλι με μαθηματικά μας έβαλαν να ασχοληθούμε από το -10 έως το +10 και να απαντήσουμε. Τι να απαντήσουμε; Δεν εμπέδωσαν ακόμα ότι και στην απλή αριθμητική είμαστε μετεξεταστέοι; Αριθμούς βλέπουμε και ζαλιζόμαστε.
Τόσα στρέμματα πάνω στο έδαφος και άλλα στρέμματα στα χαρτιά. Όσο να πεις η μεζούρα παθαίνει διαστολή και συστολή και κάπου μπερδευόμαστε! Εδώ, καλά καλά, δεν έχουμε μάθει ακόμα να λέμε την ώρα. Διότι και ή ώρα αριθμούς έχει. Και ως εκ τούτου δεν ξέρουμε ποιά πρέπει να είναι η σωστή ώρα προσέλευσης. Για αυτό λοιπόν η ιδιοφυία του Έλληνα εφεύρε ... το επίδομα έγκαιρης προσέλευσης. Όποιος πηγαίνει κανονικά στην ώρα του αμείβεται επί πλέον. Οι υπόλοιποι ας μένουν με τρεις και εξήντα. Ας πρόσεχαν! Και πόσους νεκρούς να αναστήσουμε για να δικαιολογήσουμε την σύνταξή τους; Στρατιές ολόκληρες!
Δεν αντέχουμε την ζωή μας στην Ελλάδα. Εμφανιζόμαστε ως οι πλέον δυσαρεστημένοι Ευρωπαίοι - πότε γίναμε; -   σε ό,τι αφορά την κοινωνική προστασία, την οικονομική κατάσταση, το κόστος ζωής και τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο που δόθηκε χτες στην δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Τι άλλο απόμεινε;
Για αυτό δεν μας μένει τίποτα άλλο παρά να τα μαζεύουμε και να φεύγουμε. Το θέμα είναι ποιό ταξιδιωτικό γραφείο θα μας αναλάβει! Ποιός θέλει να βάλει μπελά στο κεφάλι του;
Όλες οι απαντήσεις μας έχουν το πρόσημα μείον. Κανένα θετικό! Τι καθόμαστε λοιπόν; Οι πόρτες ανοιχτές και τα σκυλιά δεμένα!
Αλλά ας δώσουμε πρώτα αυτά που χρωστάμε και μετά έχουμε ελευθέρας για την έξοδο από την χώρα. Μικροί, μεγάλοι! Αλλά ποιός θα φύγει; Ουδείς! Διότι ο καλομαθημένος δύσκολο είναι να ξεμάθει. Και άμα του πάρεις την πίτα από το στόμα, του τραβήξεις το δάκτυλο από το μέλι, θα το σηκώσει απειλητικά και ποιός είδε τον Θεό και δεν Τον φοβήθηκε!
Διότι ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχαρίστου!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου