Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ     03/01/2009

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Χιονισμένος έφυγε, χιονισμένος προβλέπεται να ξεκινήσει.
Καιρό είχαμε να δούμε χειμωνιάτικο χειμώνα. Και τελικά τον είδαμε. Οχι ιδιαίτερα βαρύ αλλά είχε αρκετή γεύση των παλιών καλών καιρών. Δεν έδειξε ακόμα τις άγριες διαθέσεις του στην περιοχή. Αντίθετα, στα βόρεια το χιόνι έπεσε βαρύ και ασήκωτο και το κρύο έδειξε τα δυνατά του δόντια. Οι βόρειες χώρες δέχτηκαν την έντονη απειλή ενός άγριου χειμωνιάτικου τοπίου. Χιονοπτώσεις πρωτοφανείς, κρύο που τσακίζει κόκαλα, διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και αποκλεισμοί συνθέτουν το σκηνικό μιας χειμωνιάτικης ταλαιπωρίας. Και φυσικό επακόλουθο της χειμωνιάτικης θεομηνίας η παρουσία της τηλεοπτικής είδησης.
Και …παγώνεις όταν βλέπεις πολίτες των βόρειων χωρών με ανεξάντλητο χαμόγελο να σου λένε, ναι το χιόνι έφτασε μέχρι το γόνατο, αποκλειστήκαμε, δεν έχουμε ρεύμα, παγώσαμε, αλλά θα προσπαθήσουμε και νάσου πάλι χαμόγελα πλατιά.
Μένεις άναυδος από την απρόσμενη ψυχραιμία και αντιμετώπιση αυτού του κύματος κακοκαιρίας.
Δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν, ή είναι σίγουροι ότι ο κρατικός τους μηχανισμός θα δουλέψει άριστα εντός των ημερών ή ότι το κάνουν για να μας σπάσουν τα νεύρα.
Από την άλλη, πρέπει να είναι εξοικειωμένοι - λόγω θέσεως - με το φαινόμενο ενός  βαρύ χειμώνα οπότε ο κρατικός τους μηχανισμός πρέπει να ήταν ήδη έτοιμος και να προλάβαινε τέτοια φαινόμενα χειμωνιάτικης εκτροπής.
Οπότε τι μας μένει;
Επίτηδες το κάνουν για να μας σπάσουν το ηθικό. Επίτηδες το κάνουν για να μας φέρουν στο χείλος της νευρωτικής μας αβύσσου. Για να μην μπορέσουμε να βγούμε στα κανάλια και να αναζητήσουμε φταίχτες του κρατικού μηχανισμού οποιασδήποτε απόχρωσης μιας πλούσιας χρωματικής παλέτας.  
Για να μην μπορέσουμε να βγούμε στα τηλεοπτικά παράθυρα και να αρπάξουμε το μικρόφωνο για να βγάλουμε τα εσώψυχά μας στους μπλε όταν είναι επάνω ή στους πράσινους όταν είναι επάνω. Διότι βρίσκουμε έτσι ένα τρόπο να εκδηλώσουμε την αντίσταση μας για αυτούς που δεν θέλουμε να είναι επάνω. Διότι σύμφωνα με τα μέτρα και τα σταθμά των τελευταίων ημερών και μηνών η νέα τάση είναι τρέξτε γιατί χανόμαστε. Τώρα είναι η ευκαιρία. Και τρέχουμε και προσπαθούμε. Διότι μας ενδιαφέρει το χρώμα που θα κυριαρχήσει και οι υποσχέσεις του για ονειρεμένες χίλιες και μία νύχτες.
Αντε βρε, καλή χρονιά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου