Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ ! 01/03/2011

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ"   ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ    01/03/2011


Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν!
Διότι τα μηνύματα έρχονται πανταχόθεν, σπασμωδικά μεν, αλλά με σταθερό ρυθμό δε! Οπότε τι πρέπει να κάνουν των φρονίμων τα παιδιά; Λέμε τώρα! Μην το δέσουμε και κόμπο! Να μαγειρέψουμε, δεν πρέπει; Άσπρη ποδιά και βουρ στην κουζίνα για να είμαστε έτοιμοι μόλις πεινάσουμε! Διότι αν δεν έχουμε κάτι έτοιμο, η πείνα μεγαλώνει σε ταχείς ρυθμούς και αρπάζουμε ό,τι βρεθεί μπροστά μας. Και φυσικά τρώμε περισσότερο. Και δεν είναι εποχές για σπατάλες! Θέλει προσοχή το θέμα!
Το άλλο θέμα που προκύπτει είναι πόσο ....φρονίμων παιδιά είμαστε! Διότι αν ήταν έτσι κάτι θα είχαμε κανονίσει και από παλιότερα για να είχαμε να πορευόμαστε τώρα. Αλλά δεν...! Είδαμε και τα σημερινά καζάντια μας!  Άρα από φρονιμάδα κάτω του μηδενός! Και μην παραπονείται κανείς! Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια.
Τι όμως θα έχουμε να μαγειρέψουμε; Για αυτό σκάτε; Η συγγραφέας Ελένη Νικολαΐδου και οι εκδόσεις Οξυγόνο προνόησαν! Μας λύνουν τα χέρια με το βιβλίο “ Οι συνταγές της... πείνας” ! Διότι κάτι περισσότερο από εμάς θα ξέρουν! Και προνόησαν.
Οι σελίδες του βιβλίου είναι πλημμυρισμένες από οδηγίες για οικονομικό μαγείρεμα και συνταγές της ...Κατοχής, μιας και κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι μπορεί να του ξημερώσει! Διότι Κατοχή και η μία Κατοχή και η άλλη! Οσονούπω προς τα εκεί βαδίζουμε και πρέπει να είμαστε γνώστες για τις νέες εδεσματολογικές τάσεις που θα επικρατήσουν!
Γράφει η συγγραφέας μεταξύ άλλων στην εισαγωγή του βιβλίου... “Η ανεργία στις μέρες μας έχει απογειωθεί. Οι μισθοί ψαλιδίζονται μήνα με το μήνα ενώ ταυτόχρονα η ακρίβεια γιγαντώνεται. Όλα αυτά φέρνουν στο νου, μεταξύ σοβαρού και αστείου, τις συνθήκες ζωής αλλά και τους εφευρετικότατους τρόπους επιβίωσης κατά την περίοδο της Κατοχής. Ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς δείκτες βιοτικού επιπέδου για κάθε περίοδο είναι σίγουρα το διαιτολόγιο. Τι έτρωγε ο κόσμος τότε; Πόσο κοντά είμαστε στο να αναπροσαρμόσουμε το σημερινό μας διαιτολόγιο σε κάτι παρόμοιο με εκείνο των δύσκολων χρόνων;…”
Απολαύστε μερικές συνταγές που προμηνύεται να γίνουν πολύ της μόδας... Πιλάφι με κιμά... χωρίς κρέας! Σέσκουλα πουρέ! Φασολάκια σούπα... χωρίς φασολάκια! Ζελέ από χόρτα! Ρεβιδοκεφτέδες! Κατοχικά μπισκότα! Πλιγουροκέφτεδες! Παντζάρια μαγειρευτά! Κολοκύθια με βλίτα στο φούρνο!
Πολυπληθής η παρουσίαση συνταγών που θα βοηθήσουν κάθε νοικοκυρά να ακολουθήσει το νέο λάιφ στάιλ. Καιρός όμως να προηγηθούν η προετοιμασία και η μύηση των νεαρών βλασταριών στις νέες επιταγές της μόδας. Διότι όσο να πεις οι εκπομπές μαγειρικής που έχουν κατακυριεύσει την ελληνική μικρή οθόνη περί άλλων τυρβάζουν. Έχουν μείνει πολύ πίσω ημερολογιακά και βρίσκονται σε άλλες εποχές! Καιρός για αλλαγή πλεύσης!
Καλό μας ταξίδι!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου